Hulp bij het invullen van je belastingaangifte

Gepubliceerd op woensdag 4 mei 2022
Heb je hulp nodig om je belastingbrief in te vullen? De Federale Overheidsdienst Financiën biedt je op verschillende manieren hulp aan.

Zitdag in het gemeentehuis

Op maandag 30 mei 2022 kan je op afspraak terecht op de zitdag in het gemeentehuis van Edegem.

Boek vanaf 16 mei je afspraak telefonisch via het algemeen nummer van het lokaal bestuur Edegem: 03 289 26 50. Afspraken zijn mogelijk tussen 9 en 12 uur of tussen 13 en 15 uur. Zonder afspraak kan je niet langskomen.

Je hoeft de papieren aangifte (bruine omslag) niet af te wachten. Op de dag van je afspraak breng je je identiteitskaart en pincode mee en al je fiscale attesten (kinderopvang, giften aan goede doelen, dienstencheques, …).

Wil je graag ook de belastingbrief van je partner(niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit dus zeker als je je afspraak maakt. Breng op de dag zelf een volmachtformulier.pdf456,7 Kb(pdf) en een kopie van hun identiteitskaart mee.

Telefonische hulp

De FOD Financiën helpt je ook telefonisch op afspraak. Maak je afspraak via 02 575 56 66. Hou je identiteitskaart bij de hand wanneer je belt om een afspraak te krijgen.

Je hoeft de papieren aangifte (bruine omslag) niet af te wachten. Je kan nu al een afspraak maken.

Een medewerker van de FOD Financiën zal je op de dag van je afspraak opbellen om samen met jou je aangifte in te vullen. Vervolgens ontvang je per post een document om te ondertekenen en terug te sturen om je aangifte te vervolledigen.

Telefonische hulp bij het invullen van de aangifte is niet bedoeld voor zelfstandigen of voor mensen die hun werkelijke kosten aangeven.

Meer info vind je op https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte/invulsessies

Voorstel van vereenvoudigde aangifte (witte omslag)

Je ontving een witte omslag met een voorstel van vereenvoudigde aangifte? Dan is het niet nodig om te bellen voor een afspraak. Kijk je voorstel zorgvuldig na. Als de gegevens correct en volledig zijn, hoef je niets te doen. Als je een vraag hebt, kan je bellen naar het nummer dat op het voorstel staat.

Online aangifte

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme® of met je identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Alles over je belastingaangifte: financien.belgium.be