Zie je iets verdacht? Zet het niet op mail, maar bel onmiddellijk 101!

Gepubliceerd op maandag 11 oktober 2021
Zie je een verdachte persoon of een verdacht voertuig? Voel je aan dat er iets niet helemaal klopt? Meestal is er dan inderdaad iets niet pluis.
Bezorg de politie deze info niet via mail, maar bel onmiddellijk het noodnummer 101 of gebruik de app 112 BE. Dat is de enige enige en snelste manier om na te kunnen gaan wat er aan de hand is.
 
Sommige inwoners melden verdachte situaties via het contactformulier op de website van de politiezone HEKLA, via mail of via sociale media. Uiteraard goedbedoeld, maar deze kanalen zijn hiervoor niet geschikt! Wanneer HEKLA deze meldingen ontvangt, is de verdachte persoon of het verdachte voertuig meestal allang weer verdwenen.

Enkel de interventieploegen staan 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 paraat. Die bereik je alleen maar via het noodnummer 101 of de app 112 BE. Je komt terecht bij de noodcentrale die rechtstreeks in contact staat met de interventieploegen. Een beschrijving van de verdachte (geslacht, lengte, lichaamsbouw, kledij,...) of van het voertuig (nummerplaat, merk, kleur, rijrichting,...) zet de politie helemaal op het juiste spoor. 

Onmiddellijk telefoneren is dus de enige en snelste manier om na te kunnen gaan wat er aan de hand is. Een interventieploeg komt zo snel mogelijk ter plaatse en kan een aantal dingen controleren. Blijkt er toch niets aan de hand? Geen probleem, de politie ontvangt liever een melding te veel, dan één te weinig. 

Kort samengevat… Zie je iets verdacht? Bel onmiddellijk 101 of gebruik de app 112 BE. Simpel, toch?

Ben je toch slachtoffer geworden van een (poging tot) woninginbraak of diefstal uit voertuig? Dan is het voor het verdere onderzoek erg belangrijk om hiervan steeds aangifte te doen.