Naar inhoud
Terug naar overzicht

Onderhoudswerken wegdek Kontichstraat

Toon op stratenplan

Algemene info

Vanaf maandag 10 augustus starten onderhoudswerken in de Kontichstraat. Mits gunstige weersomstandigheden zullen de werken duren tot eind augustus.

Het wegdek van de Kontichstraat is in beton. Bij deze duurzame verharding moeten de voegen worden onderhouden, anders komt er water onder de betonplaten en zal de fundering verzakken. De klinkers van de verhoogde kruispunten vertonen schade veroorzaakt door het uitzetten van de betonplaten tijdens warmere periodes.

De aannemer vernieuwt de voegen en de verhoogde plateaus op de kruispunten Kontichstraat/Monseigneur Cardijnstraat/Zwaluwlei en Kontichstraat/Posdijk, krijgen een nieuw asfalt. Asfalt zal in tegenstelling tot de huidige klinkers uitzetting van de betonplaten beter kunnen opvangen. Tot slot vernieuwen we een aantal gebroken betonplaten en komen er nieuwe markeringen die de fietsoversteken aanduiden.

FIETSVERKEER
Fietsers kunnen tijdens de werken in de Kontichstraat in twee richtingen blijven rijden, maar moeten ter hoogte van de Monseigneur Cardijnstraat even afstappen.

AUTOVERKEER
Het plan op de achterzijde verduidelijkt de tijdelijke verkeerssituatie. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de de Boniverlei en Hovestraat.
Er geldt een parkeerverbod ter hoogte van de werfzone. Verplaats je auto van je oprit naar een plaats buiten de werfzone vooraleer de rijweg volledig afgesloten is.


PLANNING
Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zal het plaatselijk autoverkeer als volgt verlopen:

 • Week 10 augustus - Vernieuwing verhoogde kruispunten
  De kruispunten Kontichstraat/Monseigneur Cardijnstraat/Zwaluwlei en Kontichstraat/Posdijk zijn afgesloten voor autoverkeer. De bewoners van de Kontichstraat die tussen deze twee kruispunten wonen, kunnen hun huis bereiken via de Leeuwerikenlei.

 • Week 17 augustus - Betonherstellingen
  Het autoverkeer wordt plaatselijk afgesloten in functie van de te herstellen betonplaat.
  In sommige gevallen gebeurt dat over de volledige breedte van de rijweg.

 • Week 24 augustus - Vernieuwing van de betonvoegen + wegmarkeringen
  Bij het vernieuwen van de betonvoegen is de Kontichstraat gedurende twee dagen volledig afgesloten voor autoverkeer. De aannemer brengt de inwoners van de straat op de hoogte met een brief zodra de exacte dagen bekend zijn. Je zal de data ook terugvinden op de website en sociale media van lokaal bestuur Edegem.

UPDATE 14 augustus

De werken vorderen goed en sommige zaken kunnen eerder worden uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland. Hieronder een update van de planning.

De nieuwe betonplaten worden op dinsdag 18 augustus en woensdag 19 augustus gestort. Hierna volgt een lange periode voor het drogen van de plaat (28 dagen). Het verkeer kan passeren via een voorrangsregeling.

Op twee locaties worden de betonplaten over de volledige breedte vernieuwd. Deze zones zijn voor het verkeer afgesloten tussen dinsdag 18 augustus en vrijdag 21 augustus.

Op deze locaties wordt snelhardend beton gebruikt:

 • Kruispunt Kontichstraat/Monseigneur Cardijn­straat/Zwaluwenlei richting centrum
 • Leeuwerikenlei richting centrum

De voegvernieuwing van de betonplaten vindt plaats op woensdag 19 augustus en donderdag 20 augustus. Hiervoor wordt de Kontichstraat volledig afgesloten. Er geldt een parkeerverbod in de gehele straat.

Wegmarkeringen worden aangebracht op woensdag 26 augustus. Het verkeer kan door via een voorrangsregeling.

HUISVUILOPHALING
De huisvuilophaling blijft ongewijzigd.

LAWAAI EN STOF
Wegenwerken zijn haast synoniem voor hinder, vuil en lawaai. We proberen dit zo veel mogelijk te vermijden maar vragen
u ook om uw begrip en geduld. Bij extreme hinder kan je onze toezichter verwittigen.

VRAGEN?
Met vragen kan je terecht bij de cluster publiek domein, tel. 03 289 26 50, e-mail: publiekdomein@edegem.be

Technische fiche

Nog geen technische gegevens beschikbaar.

Opdrachtgevers

 • Gemeentebestuur Edegem

Foto's

Status

Huidige projecten

Deelgemeente