Naar inhoud
Terug naar overzicht

Aquafin herstart rioleringswerken in Terlindenlaan

Toon op stratenplan

Algemene info

Op woensdag 8 juni 2020 herstartte aannemer Vangeel Wegenbouw in opdracht van Water-link, een partner van Aquafin, de werken in de Terlindenlaan. De werken zullen ongeveer zes tot zeven maanden duren.

Vanaf 8 juni 2020 zal het verouderde rioleringssysteem in de Terlindenlaan vervangen worden door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. De werken zullen in drie fases plaatsvinden.

Fase Plaats – omgeving werken Start Vermoedelijke duur
1 Terlindenlaan, tussen Patronaatstraat en Pitsemburglaan  08 juni 2020 5-tal weken
2 Terlindenlaan tussen Pitsemburglaan en Oude Godstraat Begin augustus 2020 5-tal maanden
3 Asfaltering volledige tracé Eind 2020 Enkele dagen (*)

Opgelet: Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer).

(*): Asfalteringswerken kunnen enkel uitgevoerd worden bij gunstige weersomstandigheden. Gezien deze fase in het najaar valt, is het op dit moment helaas niet mogelijk om hier al een exacte timing aan te geven. Fase 3 wordt zo snel mogelijk uitgevoerd na fase 2, op voorwaarde dat de weersomstandigheden dit toelaten.

Verkeersimpact

Tijdens de werken is enkel plaatselijk verkeer mogelijk, maar tijdens de werkuren kan je op bepaalde momenten hinder ondervinden. Tracht daarom het aan- en afrijden tijdens de werkuren tot het absolute minimum te beperken. De bewoners kunnen hun woning uiteraard te voet bereiken.

Om de werken vlot te laten verlopen zal de verkeerssituatie tijdelijk wijzigen. Zo zal er in de Patronaatstraat een parkeerverbod gelden gedurende de ganse periode. Parkeren kan op eigen terrein of op de parking van de tennisclub. Daarnaast wordt er tweerichtingsverkeer ingevoerd in de Patronaatstraat.

Toegang school

Indien de kleuterschool terug open kan, zal dat voor bijkomende maatregelen zorgen om de schoolomgeving te beveiligen. De lagere school is wel geopend voor een beperkt aantal klassen. De Link zal hiervoor de toegang via de Oude Godsstraat organiseren. Daarom worden ook in de Oude Godsstraat een aantal stroken voorbehouden voor kiss&ride tijdens de start- en einduren van de lagere school. 

In fase 1 kan u de Pitsemburglaan bereiken via de Oude Godstraat. In fase 2 zal dat via de Patronaatstraat zijn.  Belangrijk om weten is dat, zolang de kleuterschool niet open gaat, de Patronaatstraat bereikbaar is voor iedereen.

Fietsers zijn niet toegelaten in de werfzone, met de fiets aan de hand kan je de werfzone wel kruisen.

Coronamaatregelen

De aannemer zal bij het uitvoeren van de werken de veiligheidsmaatregelen rond de bestrijding van het coronavirus in acht nemen. Aquafin heeft hiervoor een leidraad opgesteld, die is terug te vinden op www.aquafin.be.

Vragen of meldingen

Meer informatie over de werken zelf vindt u op https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren-waar-werken-we/ede3037-terlindenlaan

Voor vragen kan u terecht bij de collega’s van het Aquafin Contactcenter:

tel. 03 450 45 45
E-mail contact@aquafin.be

Op werkdagen van 8 uur tot 19 uur

 

Technische fiche

Nog geen technische gegevens beschikbaar.

Opdrachtgevers

  • Aquafin

Foto's

Status

Huidige projecten

Deelgemeente