Naar inhoud
Terug naar overzicht

Drie Eikenstraat: nutswerken tussen Strijderstraat en Prins Boudewijnlaan

Toon op stratenplan

Algemene info

Op 26 november 2018 starten er belangrijke vernieuwingswerken in de Drie Eikenstraat tussen de Strijdersstraat en Prins Boudewijnlaan.


De huidige gasleidingen in vezelcement zijn niet meer conform en worden vervangen. Water-Link en Telenet maken van de gelegenheid gebruik om ook hun leidingen te vernieuwen. Eandis vervangt tegelijk de straatverlichting door energiezuinige ledverlichting.

De werken verlopen in verschillende fases. Van 26 november 2018 tot eind januari 2019 is er enkel verkeer in de richting van het centrum mogelijk. Er wordt eerst gewerkt aan de noordzijde (fase 1, oneven huisnummers), daarna aan de zuidzijde (fase 2, even huisnummers).

Doorgaand autoverkeer volgt een omleidingsweg. De Lijn volgt een omleiding via de Terelststraat.

Voetgangers kunnen de straat steeds blijven gebruiken. Fietsers kunnen in fase 1 in de rijrichting centrum door de Drie Eikenstraat (tussen de Strijdersstraat en Prins Boude¬wijnlaan) blijven rijden, maar volgen in de rijrichting Wilrijk de omleiding via de Terelststraat. In fase 2 kan er in de Drie Eikenstraat (tussen de Strijdersstraat en Prins Boudewijnlaan) in de rijrichting Wilrijk worden gefietst, maar fiets je richting centrum via de Terelststraat.

De werfzone zal geleidelijk opschuiven. Woon je in de Drie Eikenstraat (tussen centrum en Prins Boudewijnlaan) dan zal je garage, oprit of klantenparking gedurende een korte periode van 1 à 2 dagen niet of moeilijk bereikbaar zijn.

De kruispunten binnen de werfzone zullen altijd open blijven. De leidingen worden op die punten onderboord. Op die manier levert het eenrichtingsverkeer geen bereikbaarheidsproblemen op voor de zijstraten.

In onderstaande buurtfolder en infobrieven van Eandis lees je meer details over fasering en omleiding. 

Technische fiche

  • Startdatum: maandag 26 november 2018

Contactpersoon

Voor praktische vragen kan je terecht bij het contactcenter van Eandis: 078 35 35 34 of eandis-antw-uitvoering@eandis.be

Opdrachtgevers

  • Gemeentebestuur Edegem
  • Eandis
  • Water-Link
  • Telenet

Foto's

Status

Afgeronde projecten

Deelgemeente