Naar inhoud
Terug naar overzicht

Centrumparking Hof Ter Linden

Toon op stratenplan

Algemene info

In 2015 kocht de gemeente Edegem de gronden naast de dreef van Hof Ter Linden, waar tennisclub de Dreef, de27ste scouts en kleuterschool De Link zijn gehuisvest. Op een gedeelte ervan langs de dreef van het kasteeldomein Hof Ter Linden zal het gemeentebestuur een centrumparking realiseren. De concrete plannen voor inplanting en ontwerp van de parking zijn klaar om aan te besteden. Ze zijn het resultaat van een intensief participatietraject met alle betrokkenen: scouts, school, tennis en de buurt.

Het gemeentebestuur legt geen klassieke parking aan, maar gebruikt materialen en technieken die passen op de site: waterdoorlatende tegels waar ook gras kan tussen groeien, voldoende bomen en banken om er ook aangename verblijfsplek van te maken. Er komt ook een nieuwe toegang voor scouts, school en tennis. De nieuwe parking maakt de huidige toegangen voor scouts, school en tennis in de Patronaatstraat immers overbodig. Daardoor kan het gemeentebestuur van de Patronaatstraat een veiligere en autovrije/luwe straat maken. Belangrijk voor de school én een meerwaarde voor de buurt. Tijdens schooldagen wordt een deel van de parking park-en-ride. De verkeersproblemen vandaag in de Patronaatstraat zullen verleden tijd zijn nu ouders die hun kinderen met de auto willen afzetten de park-en-ride zullen moeten gebruiken. Een veiligere en goed georganiseerde afhaalzone op de nieuwe parking maakt dit mogelijk. De grasvlakte tussen scouts en tennis wordt publiek domein en een aangename verblijfsruimte. De scouts kan dit gebruiken als extra terrein, maar ook de school, leden van de tennisclub of de buurt kunnen er terecht. Er komt ook een nieuwe wandel- en fietsdoorsteek vanuit Patronaatstraat richting dreef. Op die manier heeft ook de buurt rechtstreeks toegang tot de nieuwe, groene verblijfszone. 

De parking zal 73 gewone parkeerplaatsen en 4 mindervalidenplaatsen hebben. Er komt ook een fietsparking met 12 plaatsen naast terreinen van de tennisclub en 10 plaatsen ter hoogte van de ingang van de scouts. 

Leveranciers die willen deelnemen aan de gunningsprocedure, kunnen hieronder alle nodige documenten downloaden. De deadline voor het indienen van een dossier is maandag 21 augustus om 14 uur. 

Technische fiche

Nog geen technische gegevens beschikbaar.

Contactpersoon


Stijn Van Otterdijk
Greet Compeers

dienst ruimtelijke ordening
tel: 03 289 26 50
e-mail: rom@edegem.be

 

Opdrachtgevers

  • Gemeentebestuur Edegem

Foto's

Status

Huidige projecten

Deelgemeente