Naar inhoud
Terug naar overzicht

Bouw van het vrijetijdscentrum (VTC)

Toon op stratenplan

Algemene info

De volgende jaren werkt het gemeentebestuur Edegem aan de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum (VTC) met bibliotheek op de hoek van de Strijdersstraat met de Terelststraat, naast Huis Hellemans. De studieopdracht werd toegewezen via de procedure van de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Het project werd op 30 maart 2015 toegewezen aan het team van Marc Koehler Architects uit Amsterdam die in samenwerking met Architecten Delobelle uit Gent en Delva Landscape Architects uit Amsterdam en Antwerpen het winnende ontwerp maakten. Het nieuwe volume en het glazen paviljoen zijn in perfecte harmonie met de 19e eeuwse tuin van kunstcentrum Huis Hellemans.

 

Het ruimtelijk uitvoeringsplan dat de bouw van het vrijetijdscentrum mogelijk moet maken, werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 20 juni 2016. Zowel de Vlaamse overheid als de provincie gaven intussen hun fiat, waarna de goedkeuring gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad op 25 augustus 2016. Het RUP VTC is van kracht vanaf 8 september 2016.

Op 26 november 2018 gunde het schepencollege de bouw van het nieuwe vrijetijdscentrum aan NV Thys Bouwprojecten. De werken starten in het voorjaar 2019.

 

Technische fiche

  • Bouwheer: Gemeente Edegem
  • Studiebureau: Marc Koehler Architects
  • Kostprijs: 3 100 000 EUR

Contactpersoon

Opdrachtgevers

  • Gemeentebestuur Edegem

Foto's

Status

Huidige projecten

Deelgemeente