Naar inhoud
Terug naar overzicht

Drie Eikenstraat (tussen E19 en Prins Boudewijnlaan), Ter Borchtlaan en Joe Englishlaan - herinrichting

Toon op stratenplan

Algemene info


Drie Eikenstraat (tussen E19 en Prins Boudewijnlaan) - Ter Borchtlaan - Joe Englishlaan
Herinrichting

Op 13 november ging de heraanleg van start.  De straat krijgt een gescheiden fietspad over de volledige lengte. Het kruispunt met de Ter Borchtlaan en Joe Englishlaan wordt zo heringericht dat de bewoners gemakkelijk en veilig de beide wijken van het Molenveld kunnen in- en uitrijden. Ter hoogte van de Losweg en 77ste Sint-Paulusscouts en ter hoogte van RevArte komen veilige oversteekplaatsen met middenstrook. Tot slot wordt ook het T-kruispunt met de Doornstraat veiliger gemaakt voor zwakke weggebruikers.

Het omvangrijke wegenwerk zal in totaal een jaar in beslag nemen. De meest hinderlijke werken zullen ongeveer 8 maanden duren.

Ter voorbereiding van deze grote heraanleg vernieuwden de nutsbedrijven  Eandis, Proximus, Telenet en Water-Link van eind mei tot begin juli 2016 hun leidingen.

Update 25 april 2018

Fase 2 van de werken start niet op 26 maart zoals aangekondigd maar op 2 mei 2018.

Hieronder kan je de uitgebreide buurtfolder downloaden met alle nieuwe informatie ivm bereikbaarheid van de wijk Molenveld.


De wijziging van de startdatum van fase 2 wijzigt niets aan de totale planning van de aannemer. De werken in de Drie Eikenstraat kunnen volgens de huidige planning nog steeds voor het bouwverlof worden afgerond. 

Update 7 augustus 2018

Aanvang tweede deel werken Joe Englishlaan

Op maandag 13 augustus 2018 start de aannemer met de opbraak en heraanleg van het tweede deel van de Joe Englishlaan. Deze fase zal onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden duren tot eind september.

Technische fiche

  • Startdatum: maandag 13 november 2017

Contactpersoon

Dienst Planning en Inrichting
Tel: 03 289 26 50
Fax: 03 289 22 44
E-mail: gemeentebestuur@edegem.be

Opdrachtgevers

  • Gemeentebestuur Edegem
  • Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
  • Eandis
  • Rio-Link

Foto's

Status

Afgeronde projecten

Deelgemeente