Verwijder veilig asbest

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023
Hechtgebonden asbest dat in goede staat is, mag je zelf verwijderen. IGEAN en Edegem helpen je daarbij. Als Edegemnaar kan je via IGEAN aan een voordelig tarief materiaal kopen of huren om het hechtgebonden asbestafval in te zamelen.

IGEAN levert de plaatzakken, bigbags en containers aan huis en halen ze weer op als je ze gevuld hebt. Daarnaast krijg je gratis twee sets met persoonlijk beschermingsmateriaal (PBMset) en een infobrochure met uitleg en tips hoe je asbest veilig kan verwijderen.

Hoe aanvragen?

Vul het online formulier inof neem contact op via 03 350 08 14. Een medewerker van IGEAN maakt met jou een afspraak voor een werfbezoek om mee de werken in te schatten en advies te verlenen. Samen bestel je de juiste hoeveelheid materiaal (plaatzak, big bag of container, PBM’s). Die worden na betaling aan huis geleverd en op afspraak weer opgehaald.

Instructievideo's en alle info over de aanvraag en ophaling vind je op de website van IGEAN

Niet-hechtgebonden asbest? Schakel een professional in

Als je twijfelt of het gaat om niet-hechtgebonden asbest, dan is het aangeraden of zelfs verplicht om een erkende asbestverwijderaar in te schakelen. Hier vind je een overzicht van alle erkende asbestverwijderaars

Alle info? 

www.igean.be/asbest