Verwelkoming nieuwe inwoners

Ontvangstmoment

Elk jaar telt Edegem enkele honderden nieuwe inwoners. Voor deze nieuwkomers organiseert het lokaal bestuur een ontvangstmoment. Geen stijve plechtigheid, maar een ontspannen ontmoeting.

Na enkele jaren coronastilte ontvangen we de nieuwe inwoners op zondag 25 september met koffie en zoetigheid en een kennismaking met onze gemeente via een activiteit naar keuze

Nieuwe inwoners kregen een persoonlijke uitnodiging in de bus. 

Ben jij een nieuwe inwoner sinds juni 2019, maar heb je nog geen uitnodigingsbrief ontvangen? Informeer dan even via communicatie@edegem.be

Nieuwe inwoners met officiële inschrijvingsdatum vanaf 1 september 2022 krijgen in 2023 de uitnodiging voor het volgende ontvangstmoment.

Welkombox

Nieuwe inwoners van Edegem ontvangen bij hun inschrijving een welkombox vol kortingen van Edegemse handelszaken. 

De boxen zijn momenteel uit voorraad. We verwachten vanaf het najaar een nieuwe editie. Nieuwe inwoners die geen box ontvingen, kunnen van zodra voorradig een box afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis. Informeer via communicatie@edegem.be of de boxen weer beschikbaar zijn. 

Fietstochten door de Fietersbond

De Fietsersbond afdeling Edegem stippelde enkele fietslussen uit waarmee je onze mooie gemeente beter kan leren kennen. Ze leiden je door autoluwe straten langs binnenwegen en doorsteekjes naar de mooiste rustige, groene plekjes van Edegem. Je kan de tocht zelfstandig fietsen of je kan ze in het weekend van 15 en 16 oktober meefietsen onder begeleiding van de Fietersbond.

Download hieronder meer informatie en de routes. 

Gerelateerde items