Inname openbaar domein - Parkeerverbod

Vraag online aan 

Wanneer je het openbaar domein inneemt, moet je steeds vooraf de toelating (signalisatievergunning) krijgen van het lokaal bestuur. Je vraagt een inname van het openbaar domein aan voor:

  • een inname van stoepen en fietspaden voor plaatsen van verhuiswagen en -lift, het leveren van materialen, stoepkaarten,...
  • het plaatsen van containers, stellingen, bouwmaterialen,... op openbaar domein
  • het leveren en plaatsen van bouwmaterialen waarbij de rijbaan tijdelijk bezet wordt door een vrachtwagen, kraan, werkzone,...
  • voor het afsluiten van (een deel van) de rijbaan door werken.
  • voor het plaatsen van een terras
  • wanneer je een parkeerverbod nodig hebt voor de inname van bestaande parkeerplaatsen (*)

Op onderstaande pagina's vind je meer informatie over de werkwijze. 

(*) De nummerplaten van alle voertuigen die er op het moment van plaatsing tussen de borden staan, moeten ten laatste 24 uur voor de aanvang van de inname online worden toegevoegd aan de vergunningsaanvraag. Dat doe je via de link in de bevestigingsmail aan de aanvrager.

Ook als er geen wagens staan geparkeerd, moet je dat via dezelfde link doorgeven. Zonder deze informatie kan de politie niet optreden als er toch voertuigen staan op het moment dat je de openbare ruimte nodig hebt.

Belangrijk: Na plaatsing van de parkeerverbodsborden geef je via de toepassing 'inname openbaar domein' de nummerplaten door van de wagens die er al geparkeerd stonden. De link vind je in de e-mail van je vergunning voor de plaatsing van de borden.

Contact

Lokaal bestuur Edegem

Nu gesloten

Openingsuren

Vandaag
Telefonisch bereikbaar en op afspraak van 9 tot 12.30 uur

Voor alle dienstverlening aan onze publieksloketten in het gemeentehuis kan je enkel op afspraak terecht.