Elke Bernaerts is meest verdienstelijke Edegemnaar 2020

Gepubliceerd op donderdag 1 april 2021
Op dinsdag 30 maart vond de uitreiking van de Prijs voor Verdienste van 2020 plaats. Door de coronacrisis werd de uitreiking meerde malen uitgesteld, maar daar trekt laureate Elke Bernaerts zich niets van aan.

“Ik viel compleet uit de lucht toen ze me opbelden om te vertellen dat ik de Prijs voor de Verdienste had gewonnen,” zegt ze.

Elke ontvangt de Prijs voor haar initiatief ‘#Coronahulp, buren helpen buren’, een Facebookgroep waarop mensen tijdens de coronacrisis elkaar kunnen helpen. Elke richtte de groep op bij het begin van de crisis, maar ze is nog steeds actief: mensen met een hulpvraag kunnen er nog altijd terecht en de vrijwilligers staan nog altijd paraat.

De Prijs voor Verdienste wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner of vereniging die in dat jaar een positieve bijdrage leverde aan de Edegemse gemeenschap. Volgens de jury, die uit alle nominaties die ze ontvangt de laureaat kiest, is Elke de terechte winnaar van de Prijs. “Elke brengt op een discrete manier de zorgverlener en de zorgvrager samen. Dat strekt tot voorbeeld voor de hele Edegemse gemeenschap,” zegt Jan Van Meerbeeck, voorzitter van de jury.

Bedankt aan de juryleden

De jury voor de Prijs voor Verdienste bestaat naast alle voorzitters van de Edegemse adviesraden, ook uit drie onafhankelijk leden, waarvan één voorzitter. Zij  nemen dit mandaat volledig vrijwillig op en dit voor een periode van drie jaar. 2020 was het laatste jaar van het mandaat van Jan Van Meerbeeck, Freddy Nachtegael en Bram Van Broeckhoven. Zij voerden hun taak de afgelopen drie jaar met bravoure uit. Ons rest enkel hen hiervoor te bedanken. 

Oproep 2021

Ook in 2021 reikt lokaal bestuur Edegem haar Prijs voor Verdienste uit, maar deze keer aan een Edegemse vereniging of organisatie. Ken jij een vereniging of organisatie die blijvend haar stempel drukt op onze gemeenschap? Nomineer dan jouw kandidaat voor 31 mei. De uitreiking van de Prijs gebeurt op 11 juli, tijdens Vlaanderen Feest! De vereniging of organisatie moet in Edegem gevestigd zijn en enkel Edegemse inwoners mogen hun nominatie uitbrengen. Geef zeker ook voldoende uitleg bij je keuze. Dat vergroot de kans dat jouw genomineerde vereniging of organisatie wint. Een vereniging nomineren kan via www.vtckruispunt.be/nominaties