Vaccinatiecentrum ZORA in Lint start met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar

Gepubliceerd op maandag 3 januari 2022
Op zondag 9 januari start het vaccinatiecentrum in Lint met de eerste vaccinaties bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. De jongere inwoners van Lint, Mortsel, Boechout, Kontich, Hove en Edegem krijgen, verspreid over twee afspraken, twee prikken met het kindervaccin van Pfizer.

Het zijn (kinder)artsen of –verpleegkundigen die veel ervaring hebben met kinderen die de prikjes zetten. In het vaccinatiecentrum ZORA, dat voor de gelegenheid speciaal wordt ingericht voor de jonge bezoekers, zetten ze alles in het werk om de kinderen op een warme en gezellige manier te ontvangen op kindermaat.

Alle prikken voor kinderen zullen in Lint zoveel mogelijk op een zondag worden gezet. De vaccinaties van de 5- tot 11-jarigen startten op zondag 9 januari en duren, rekening houdend met de nodige twee prikken, minstens zes weken. Er wordt dus elke zondag na 9 januari geprikt en minstens nog tot zondag 20 februari. De eerste drie zondagen worden eerste prikken gezet. Tijdens de laatste drie zondagen zijn vooral tweede prikken gepland.

Alle uitnodigingsbrieven zijn ondertussen verstuurd. In tegenstelling tot de vaccinatie van de volwassenen en de kinderen vanaf 12 jaar, staat er geen datum en uur op de uitnodiging. Als ouder boek je zelf een afspraak op een ogenblik dat  voor jou het best past. Zo plan je ook de prik van eventuele broers of zussen op eenzelfde moment in.

Prikkie

Om helemaal op maat van de kinderen te werken, ontwikkelde vaccinatiecentrum ZORA een mascotte, Prikkie, dat het gezicht zal worden van de campagne.

Hoe maak je een afspraak voor een vaccinatie?

OF

  • Telefonisch: bel naar het callcenter 03 361 74 00.

Wat breng je mee naar het vaccinatiecentrum ZORA op het moment van je afspraak?

Vergeet niet om voor elk kind de kids-ID of een kleefbriefje van de mutualiteit of de isi+-kaart (voor niet-rijksbewoners: een document met het nationaal nummer van je kind) mee te nemen. Zonder een van deze documenten kan je je kind niet laten vaccineren.


Meer informatie?

www.laatjevaccineren.be

www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-zora