Tuinrangers geven gratis advies aan huis

Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2023
De tuin van de toekomst is opgewassen tegen kurkdroge én kletsnatte zomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar ook vlinders, bijen en vogels voelen zich er thuis. Zo’n tuin is makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt. De Tuinrangers helpen je graag op weg.

De Tuinrangers zijn ervaren tuiniers met een hart voor de natuur. Jos Daniëls is een van hen. Na een intensieve opleiding over bloemenweides, (fruit)bomen, geveltuintjes, minivijvers en schaduwplekjes staat hij te trappelen om zijn kennis te delen. “Als individu los je niet zomaar het klimaatprobleem op”, zegt Jos. “Maar op kleinschalig niveau kan je met je tuin bijdragen aan de biodiversiteit. Wij willen mensen een duwtje in de rug geven.”

Grote tuinen en kleine koertjes

Het formaat van je tuin doet er niet toe. In elke tuin en op elk koertje vallen klimaat- en natuurwinsten te boeken. Jos verduidelijkt: “Wij zijn geen tuinarchitecten, maar geven advies over bijvoorbeeld schaduwplekjes, bloemrijke struiken voor vlinders en invasieve plantensoorten in jouw tuin.”

Volgens jouw wensen

Alles begint met jouw wensen. Waarvoor wil je je tuin gebruiken, van welke stijl hou je, hoe vaak werk je in de tuin? Pas dan kijkt de Tuinranger naar de eigenschappen en mogelijkheden van jouw tuin. Je krijgt een geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en handige adviesfiches. Daarmee kan je direct zelf aan de slag. “Aarzel niet om ons in te schakelen!”, besluit Jos. “Het kost je niets en wanneer we allemaal iets kleins doen, bereiken we samen misschien iets groots.”

Meer info? Boek jouw tuinadvies op maat via www.tuinrangers.be. Elke tuin krijgt bovendien een gratis safarikit met zoekkaarten, een insectenkijker en bloemenzaden.