Naar inhoud

Wijkbudget

Burendag

Jouw idee voor de buurt is geld waard

Een bedrag tot 10 000 euro om zelf in jouw buurt te spenderen? Het kan! Met een wijkbudget kun je samen met je buren jouw schitterend idee voor de wijk ook echt gaan realiseren!

Welke projecten komen in aanmerking?
Alle voorstellen die een duidelijk positief effect hebben op de buurt. Enkele wilde voorbeelden: een film over de geschiedenis van de wijk, een drinkfonteintje, een kookboek met recepten uit de wijk, een buurtzithoek, een petanquebaan … Het maximale bedrag waarvoor je een project kunt indienen bedraagt 10 000 euro, maar dat mag ook veel minder zijn. Er is elk jaar een maximum budget: voor 2015 is dat 12 000 euro, maar tegen 2018 gaat het al over 20 000 euro.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1. Dien je idee in voor 15 november via onderstaand formulier of op het gemeentehuis. Je hebt minstens vier handtekeningen nodig van buurtbewoners.

Stap 2. We bekijken de haalbaarheid van alle voorstellen. De projectindieners krijgen, bij haalbare realisatie, van 15 januari tot 15 februari (in het jaar volgend op de aanvraag) de tijd om campagne te voeren. Ze moeten minstens 20 buurtbewoners overtuigen van hun idee en een buurtactiviteit organiseren om het voorstel toe te lichten.

Stap 3. Op basis van de resultaten van de campagne selecteert het bestuur de winnende projecten.

Stap 4. We maken een uitvoeringsplan op met de indiener van het winnende voorstel en gieten het in een buurtcontract.


Meer weten? wijkwerking@edegem.be 

Vul hier het aanvraagformulier online in of download hieronder een Word-versie.

Vul hier het campagneformulier online in of download hieronder een Word-versie.

Overzicht:

Aanverwante thema's