Naar inhoud

Woningkwaliteit

Gemeente Edegem wil eigenaar-verhuurders van een huurwoning aanzetten om de kwaliteit van de woning te verbeteren. Want iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle woning. Daarom dient iedere woning aan een aantal minimale veiligheids- en gezondheidsnormen te voldoen. Deze normen zijn opgenomen in de Vlaamse Wooncode.

Huurders
Voel je je niet veilig in de woning die je huurt?
Huur je een woning met gebreken?
Via deze link kan je op de website van Wonen-Vlaanderen nagaan welke stappen je kan ondernemen.
Vraag je woningonderzoek aan bij de dienst huisvesting. Maak een afspraak via de website of bel naar 03 289 26 50.

Daarnaast kan de huurdersbond je helpen om geschillen met je verhuurder op te lossen en het dossier op te volgen. Meer informatie kan je hier vinden.
De dienst huisvesting kan je gratis doorverwijzen naar de huurderbond voor juridisch advies. Je zal een doorverwijsbrief krijgen waardoor je geen lidmaatschap aan de huurdersbond moet betalen. Voor juridisch advies kan je ook terecht bij de juriste van de sociale dienst van het OCMW.

Verhuurders
Staat de veiligheid van je huurders voorop?
Heb je vragen over de kwaliteit van een woning die je verhuurt?
Via deze link kan je nagaan of de huurwoning in orde is.
Met een conformiteitsattest kan je aan potentiële huurders aantonen dat de woning voldoet aan de minimale kwaliteitsnormen.
Vraag hier je conformiteitsattest aan of download het aanvraagformulier op onze website.

Verder kan je je ook laten bijstaan door 'Verenigde Eigenaars', voorheen het Algemeen Eigenaars- en Mede-Eigenaarssyndicaat en het Koninklijk Algemeen Eigenaarsverbond.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst huisvesting: telefonisch 03 289 26 50, via e-mail: lokaalbestuur@edegem.be of maak een online afspraak.

Overzicht: