't Meihof

’t Meihof is een honderd jaar oude speeltuin gelegen in het hart van Edegem.  Kinderen –groot en klein- zwieren er in schommels, plonsen in de waterspeeltuin, kloppen een balletje op het petanquebaantje of ravotten in het speelbos.  Terwijl het jonge volkje zich volop uitleeft kan je je ontspannen bij een fris glaasje en lekker eten.  Wil je een verjaardagsfeestje, familiefeest of werkbijeenkomst organiseren? Het horecateam beluistert graag je wensen en maakt van je feest een gezellige gebeurtenis.

Maar er is meer…

Pegode vzw en Het Rekreatief vzw hebben sinds mei 2016 de handen in elkaar geslagen en ontwikkelden samen een sociaal tewerkstellingsproject in ‘t Meihof.  Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt maken er kennis met een job in de horeca.  Het OCMW van Edegem verzorgt de toeleiding van deze mensen. Na één jaar training stromen ze door naar de lokale diensten economie.

Een plek waar iedereen welkom is
’t Meihof heeft de ambitie om een inclusieve speeltuin en natuurspeelplek te zijn.  Alle kinderen kunnen hier terecht om met elkaar te spelen.  Toegankelijkheid staat hoog in het vaandel.  Wil je graag je eigen boterhammen meenemen? Dat kan!  De picknicktafels en de ligweide staan ter beschikking. 

Parkwachters en groenwerkers van Pegode vzw zorgen voor een fijne uitstraling.  De groenwerkers vegen paadjes, wieden en verzorgen het wilgenwerk, scheren de hagen en maken hun eigen compost.
De parkwachters houden een oogje in het zeil, onderhouden de waterspeeltuin en staan in voor het afvalbeheer. Ze ontwikkelen ook de database en volgen de reservaties op van het amfitheatertje en het buitenatelier.

’t Meihof als hefboom naar een bruisende buurt
Buurtvervlechting, mensen samen brengen, de sociale ruimte vullen, actief werk maken van samenlevingsopbouw… ’t Meihof neemt zijn rol als bruggenbouwer op. 
Wil je graag de buurt verrassen met een muzikaal intermezzo of free podium?  Wil je graag de kinderen uit je klas laten schitteren tijdens een poëziemiddag? Ben je een meesterverteller die je publiek meeneemt in mooie verhalen? Wil je graag je feest opvrolijken met muziek, straattheatertje of clown?  Dat kan!  Op het ligweitje, vind je een klein maar charmant amfitheatertje.  Je  kan dit gratis reserveren via het mailadres parkwachters@tmeihof.be 

Op het asfaltveldje staat een buitenatelier.  ’t Meihof faciliteert en moedigt creativiteit aan. Ben jezelf een creatieve geest of ken je iemand die workshops organiseert?  Ga je graag met je klas aan de slag in ’t Meihof?
Wil je je medewerkers eens op een andere manier leren kennen? 
Organiseer dan zeker een creatief teambuildingdagje.
Iedereen kan deze buitenatelier gratis reserveren via het mailadres parkwachters@tmeihof.be 

Vrienden van ’t Meihof

Wil je graag mee werken tijdens een activiteit of feest? Je bent hartelijk welkom in onze vrijwilligersploeg: ‘vrienden van ’t Meihof’.  Zin? Laat je engagement zeker horen aan de parkwachters via parkwachters@tmeihof.be 

’t Meihof verbindt duurzaam.

Contact

't Meihof
Hovestraat 110 in Edegem.
info@tmeihof.be
www.tmeihof.be
facebook.com/tMeihof

Openingsuren

Maandag en dinsdag: gesloten

Woensdag tot zondag: van 11 tot 20 uur

SKATETERREIN

OPENINGSUREN

juli en augustus 
maandag tot zaterdagvan 9 tot 22 uur
zon- en feestdagenvan 13 tot 22 uur
september tot juni 
maandag tot zaterdagvan 9 tot 20 uur
zon- en feestdagenvan 13 tot 20 uur

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Telefonisch bereikbaar en onthaal open van 9 tot 12.30 uur 13.30 tot 19 uur

Voor alle dienstverlening aan onze publieksloketten in het gemeentehuis kan je enkel op afspraak terecht.