Een studentenkamer of studentenhuis verhuren

Vraag online aan    Bekijk reglement     Maak een afspraak

Wil je een studentenkamer verhuren in je woning  of een studentenhuis oprichten? Dan heb je zowel een uitbatingsvergunning als een bewijsstuk van inschrijving bij een door de overheid georganiseerde, erkende of gesubsidieerde onderwijsinstelling nodig.

Daarnaast moet je beschikken over een conformiteitsattest en een brandveiligheidsattest. Een aanvraag controle brandveiligheid kan gebeuren via: https://www.brandweerzonerand.be/content/wettelijke-brandpreventie (de brandveiligheidsnormen worden beoordeeld binnen de procedure van de aanvraag tot het bekomen van een omgevingsvergunning.) 

Je woning moet ook voldoen aan de aanvullende kwaliteits-, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften die vastgesteld werden in het gemeenteraadsreglement van 27 juni 2022. Als je woning voldoet en je beschikt over alle nodige attesten, dan zal het college van burgemeester en schepen je een uitbatingsvergunning uitreiken. Je aanvraag kan via bovenstaande knop. 

Wil je studentenhuisvesting bouwen of een studentkamer(s) in je woning verhuren, laat je dan goed informeren door onze balie grondzaken:  www.edegem.be/afspraak

Contact

Lokaal bestuur Edegem

Nu telefonisch bereikbaar

Openingsuren

Vandaag
Telefonisch bereikbaar en onthaal open van 9 tot 12.30 uur 13.30 tot 19 uur
Morgen
Telefonisch bereikbaar en onthaal open van 9 tot 12.30 uur

Voor alle dienstverlening aan onze publieksloketten in het gemeentehuis kan je enkel op afspraak terecht.