Regel je overheidszaken via de vernieuwde Edegem-app

Gepubliceerd op maandag 24 april 2023
De Edegem-app is vernieuwd. Vanaf nu is onze app een lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app van de Vlaamse overheid. Je regelt er al je overheidszaken en vindt er ook nieuws en activiteiten over Edegem. Je vindt hem onder de naam ‘Edegem’ in de Google Play Store of App Store.

Had je de vorige versie van de Edegem-app al op je toestel en zie je geen nieuwe versie? Open dan de Apple App Store of Google Play Store op je toestel, zoek ‘Edegem’ en klik op ‘updaten’.

Lokale inhoud, nieuws en diensten

De Edegem-app is je mobiele gemeentehuis. Je kan via de app:

 •         Attesten en officiële documenten aanvragen
 •         Een probleem melden
 •         Een afspraak maken aan onze publieksbalie
 •         Openingsuren en contactgegevens raadplegen
 •         Nieuwsberichten van het lokaal bestuur lezen
 •         De UiT-agenda raadplegen
 •         De afvalkalender voor je straat checken (binnenkort beschikbaar)

Digitaal loket voor al je overheidszaken

De Edegem-app maakt gebruik van Mijn Burgerprofiel. Dat platform verzamelt je officiële gegevens en administratie bij alle overheden: federaal, Vlaams en lokaal.

Door je aan te melden met Mijn Burgerprofiel, wordt onze app meteen het digitaal loket voor al je overheidszaken. Je gegevens worden automatisch ingevuld. Een attest bij je lokaal bestuur, een energiepremie bij de Vlaamse overheid of je belastingaangifte bij de FOD Financiën: raadpleeg en regel het allemaal via de Edegem-app.

 •         Volg alle aanvragen en dossiers op bij om het even welke overheid
 •         Raadpleeg alle berichten en overheidsdocumenten in je eBox, je digitale brievenbus bij de overheid
 •         Krijg een seintje als je attest, vergunning of premie in orde is
 •         Bekijk en beheer de gegevens die de overheden van je kennen

Veilig en gemaakt om te groeien

De Edegem-app is een lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app van de Vlaamse overheid. We gebruiken alle privacy- en beveiligingsinstellingen en functionaliteiten van Digitaal Vlaanderen.

De app bevat ook een portefeuille (wallet). Daarin bewaar je veilig je persoonlijke documenten zoals certificaten, attesten, identiteitsdocumenten, vergunningen of tickets. Je hebt ze altijd mee op zak, ook offline. Handig op reis of bij verlies van één van de documenten.

De Edegem- en Mijn Burgerprofiel-app zijn gemaakt om te groeien. Als lokaal bestuur zetten we onze digitale leveranciers aan om zo veel mogelijk te koppelen met onze app. Daarnaast maken meer en meer overheidsdiensten gebruik van Mijn Burgerprofiel en vergroot het digitale overheidsloket dus voortdurend. Wanneer de mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel uitbreiden, volgt de Edegem-app automatisch.

Download de Edegem-app

De Edegem-app is er voor iOS (Apple) en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek ‘Edegem’ en download de app.

Na het opstarten kies je zelf of je wil aanmelden via Mijn Burgerprofiel om je persoonlijke documenten te raadplegen. Dat kan makkelijk en veilig via itsme of een andere beveiligingsmethode.