Naar inhoud

Lokale ondernemers tegen Corona

ATELIER Para Ti

Atelier para Ti (www.atelierparati.com) illustreerde 10 wenskaarten die verkocht worden ten voordele van Cheer for champions.

Zorg- en hulpmedewerkers staan vandaag in de vuurlinie van de Coronastrijd. Dat verdient absoluut een groot applaus. Maar als we willen dat ze dit volhouden en er ook na deze crisis nog staan om voor ons te zorgen, dan moeten we hen helpen. Cheer for champions wil iedereen op de werkvloer mentaal en emotioneel versterken. Je vindt meer info over dit initiatief op  www.cheerforchampions.be

De kaarten kunnen in de webshop van Atelier Para Ti worden aangekocht aan 15 euro: www.atelierparati.com.  De betaling gebeurt online. Afhalen kan met sociale distance in het atelier in de Terelststraat. 

5 euro per pakket gaat naar Cheer for champions. Zij storten het door naar Coaching for heroes, een team van coachen en psychologen die nu maar zeker ook na de crisis psychologische ondersteuning bieden aan onze zorgmedewerkers.

Website 'Ik onderneem in Edegem'

De adviesraad lokale economie zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hun voorzitter, Bart Scheenaerts, ontwikkelde in sneltempo een nieuw platform waarop klanten bij de Edegemse handelaars online kunnen bestellen. De klant kan zijn bestelling vervolgens zelf ophalen of laten leveren. Iedere handelaar kan zich registreren via www.ikonderneeminedegem.be. Of het nu gaat over online kleding uit het lokale aanbod, een lekkere bereide maaltijd of een ander product, de website wijst je de de weg richting onze lokale handelaar.

Voedselteam levert gratis aan huis bij zorgverstrekkers

Hulpverleners, zorgverstrekkers en andere helden die onze maatschappij draaiende houden kunnen vanaf nu de voedingswaren van Voedselteams gratis thuis geleverd krijgen in de regio rond Antwerpen en de zuidrand . Gezonde, lokale, biologische voeding, besteld via de webshop van voedselteams. Alles wordt aan huis geleverd door vrijwilligers die met elektrische deelauto’s van Partago rondrijden. Zo hopen Voedselteams, energiecoöperatie ZuidtrAnt en Partago, de initiatiefnemers van deze actie, een welkome steun te bieden aan de helden van de Coronacrisis.

 oedselteams slaat voor dit project de handen in elkaar met energiecoöperatie ZuidtrAnt en autodeelplatform Partago. Eva Sonck, medewerker bij Voedselteams licht toe: “In deze Coronacrisis zochten we met Voedselteams hoe we hulpverleners en zorgverstrekkers echt kunnen helpen. Want onze samenleving  steunt vandaag en de komende periode heel sterk op deze mensen.” Daarom kunnen hulpverleners, zorgverstrekkers en andere helden tijdens de Coronacrisis lokale en gezonde voeding bestellen via Voedselteams en hun bestelling gratis aan huis laten leveren. Zo hoeven ze niet meer bij de supermarkten aan te schuiven.  In Gent werd de actie reeds enkele weken geleden gelanceerd. Nu wordt de actie verder uitgebreid  om ook de Antwerpse helden te helpen.

Partago biedt elektrische deelauto’s aan via een smartphone app. In Vlaanderen beheert Partago een 70-tal elektrische voertuigen, inclusief enkele bestelwagens en busjes. Als burgercoöperatie heeft Partago een sterke en groeiende community van 700-tal geëngageerde leden. Maar de Coronacrisis is ook niet gemakkelijk voor de deelautosector. Joachim Jacob, dagelijks bestuurder bij Partago, verduidelijkt: “Sinds de afkondiging van de strengste coronamaatregelen ervaren ook wij een zeer sterke daling in het gebruik van alle deelauto’s.  Iedereen blijft thuis, nietwaar? Daarom zochten we actief naar nieuwe samenwerkingen waarbij we onze auto’s nuttig kunnen maken. Vanuit een brainstorm met onze leden ontstond de samenwerking met Voedselteams.” In Mortsel, Boechout en Lint staan er in totaal 5 elektrische deelwagens die binnenkort allemaal geladen worden op de zon. Hiervoor plaatst energiecoöperatie ZuidtrAnt zonnedaken op publieke gebouwen waar de deelwagen staat.  Beide organisaties deden een oproep bij hun coöperanten en sympathisanten om als vrijwilliger met de wagens de pakketten te bedelen. Door de elektrische wagens in te zetten, denken we niet alleen aan onze helden maar ook aan de uitdagingen rond de klimaatopwarming en de problematiek van de luchtvervuiling.  

Ben je een held: ga naar www.voedselteams.be/zorg-voor-helden en geef een week op voorhand je bestelling door. Op donderdagavond wordt jouw bestelling in Antwerpen en de zuidrand geleverd.

Ook jij kan helden helpen!

Wil je zelf ook iets doen om onze helden een hart onder de riem te steken? Om deze actie te doen slagen kan je helpen:

  • Fundraising voor de gratis levering van gezonde voeding aan helden: Om de vrijwilligers te kunnen laten rondrijden, lanceert Partago een originele fondsenwerving op hun website. Iedereen kan de vrijwilligers een volle batterij schenken – virtueel - voor €30. De fondsen staan beschikbaar voor de vrijwilligers, die daarmee de Partago deelauto’s kunnen gebruiken voor de thuisleveringen. https://www.partago.be/partagoenvoedselteams_helpen_zorgverleners.html
  • Verras een Antwerpse held en plaats een bestelling voor jouw held op voedselteams.be/zorg-voor-helden. Dan wordt het gratis bij hem/haar geleverd!

 

Aanverwante thema's