Naar inhoud

07. Bioklaslessen: vierde leerjaar

Smulkruid

Wildpluk is in. Steeds meer mensen gaan zelf op zoek naar eetbare planten, bessen of kruiden. Het is een manier om een stapje dichter bij de natuur te komen en te genieten want puur natuur kan lekker zijn. Met ‘Smulkruid’ leren we hoe je veilig en met respect voor de natuur kan plukken. Na de pluk bereiden we samen een supergezonde soep en een heerlijke pesto en dan is het samen smullen!

Braakballen 

Wist je dat niet alleen uilen braakballen produceren, maar dat er ook nog andere vogels zijn die dat doen? En heus niet alle uilen zijn nachtdieren.  Aan de hand van leuke groepsopdrachten leer je van alles bij over uilen en braakballen. Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er eigenlijk allemaal in zo’n braakbal zit? Het lijkt eerst misschien een beetje vies, maar je zal snel merken dat het dat eigenlijk niet is. We peuteren ze helemaal open en ontdekken heuse schedels en skeletten!

Vogels 

Vogels spreken tot de verbeelding. Ze blijven ons op veel verschillende manieren fascineren en inspireren. Aan leuke, grappige weetjes en verhalen dan ook geen gebrek. In deze les maken de leerlingen kennis met de strafste vogels van ons luchtruim. Natuurlijk gaan we ook samen vogels observeren. Met de verrekijker en zoekkaart in de aanslag trekken we doorheen het Fort.  Een fijne afwisselende les. Leren en doen.

Week van het bos ism Natuurpunt 

De vrijwilligers van Natuurpunt begeleiden mee deze bosbeleving. Ze laten ons het bos eens op een andere manier ontdekken. In een doorschuifsysteem kan iedereen de verschillende activiteiten beleven: we maken een kunstwerk, spelen een bosspel, gaan op onderzoek, enz. De hele tijd buiten zijn en vooral dingen doen!