Naar inhoud

06. Bioklaslessen: derde leerjaar

Spinnen 

Veel mensen hebben schrik van spinnen. Maar is dit wel terecht? En spinnen zijn geen insecten, wist je dat?

Door combinatie van uitleg, tonen van foto’s en spelletjes komen we van alles te weten over deze boeiende beestjes. En natuurlijk gaan we ook op zoek naar echte exemplaren! Wie durft?

Eend of mees 

Eend of mees: nestvlieder of nestblijver? Wat betekenen deze termen? Wat zijn de verschillen en wat zijn de gelijkenissen bij deze vogelsoorten?

Via korte opdrachten gaan leerlingen op zoek naar de juiste antwoorden. Ze gebruiken daarbij talloze informatiebronnen.

Ook andere watervogels komen hierbij aan bod. Nadien gaan we samen op tocht in het Fort, met de verrekijker, om de vogels te spotten.  

Wie vindt en herkent welke soort? Spelletjes en uitleg wisselen elkaar af.

Amfibiedagen ism Natuurpunt

Weet jij wat een amfibie is? Hoe een pad aanvoelt? Hoe mooi een salamander wel kan zijn? En heb je kikkerdril al eens van dichtbij gezien? In deze les kunnen de leerlingen levende amfibieën van dichtbij zien en bewonderen. Ontdek hun wereld door te leren en te doen. Een toppertje!

Opvallen of niet

Verstoppertje is een kei leuk spelletje. Maar wat voor ons een spel is, is voor dieren de harde realiteit. Want wie zich het best weet te verstoppen of te camoufleren, heeft de beste overlevingskansen. Kan jij de verstopte dieren vinden? Let goed op, want je kijkt er zo over.  En sommige dieren proberen juist heel erg op te vallen en anderen af te schrikken. We vertellen je over de verschillende overlevingsstrategieën van dieren en door verschillende spelletjes merken jullie vanzelf wat werkt en wat niet om niet gevonden te worden. Een toffe en heel interactieve les buiten!