Naar inhoud

02. Bioklaslessen: tweede kleuterklas

Herfst 

De natuur maakt zich klaar om te gaan slapen maar voor ze dat doet, toont ze nog eens hoe mooi, kleurrijk en lekker ze wel kan zijn. De herfst is ons gezelligste seizoen en daarom gaan we ook even dicht bij mekaar zitten voor een fijn herfstverhaal.  Tijdens een herfstwandeling speuren we naar gekleurde bladeren, paddenstoelen, vruchten en diertjes die een warm nest zoeken.  Misschien maken we buiten ook wel een kunstwerk met al het verzamelde materiaal. De gevonden schatten nemen we mee terug naar school.

Lente 

De lente is een feest! De natuur heeft dan ook heel wat te vieren. De zon is weer daar, de bomen krijgen blaadjes, bloemen komen uit de grond en de dieren krijgen kleintjes. We gaan ze zoeken en met een beetje geluk zien we meesjes naar hun nest vliegen, kuikentjes op de vijver of salamanders die uit hun winterslaap zijn gekomen. Dit is een les vol natuurbeleving en exploratie. Al doende voelen en beleven we de lente.

Mieren 

Over mieren valt veel te vertellen en te ontdekken. Ze leven in grote groepen samen, waarin ieder zijn taak heeft.

Hoe ziet het lichaam van een mier er juist uit? Welk diersoort is het? Zie je het verschil met een spin? Welke gevaren bestaan er voor mieren en hoe werken ze samen? Aan de hand van allerlei leuke spelletjes en korte vertelmomentjes komen de kleuters het antwoord op deze vragen te weten. Het is vooral veel samen doen!