Naar inhoud

Duurzame kunst aan sporthal Den Willecom

SMOK

Edegem is sinds kort een kunstwerk van SMOK rijker. Ditmaal gebruikte de graffiti-artiest de  zijmuur van sporthal Den Willecom als canvas. Het resultaat is bijzonder knap te noemen: het ziet er niet alleen fraai uit, het is ook nog eens duurzaam!

Hoezo duurzaam? Sinds Edegem door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) geselecteerd is als pilootgemeente om de Sustainable Development Goals (SDGs) in de praktijk te brengen, doen we ons uiterste best om die ambitie waar te maken. Het kunstwerk van SMOK is opnieuw een stap in de goede richting en ligt in lijn met volgende SDGs:

• SDG 17 ‘Partnerschap om doelstellingen te bereiken’: het kunstwerk is het resultaat van een verregaande samenwerking tussen SMOK, het personeel van de gemeente en kunstencentrum Huis Hellemans.

• SDG 3 ‘Goede gezondheid en welzijn’: Edegem betrok haar personeel maximaal bij de uitwerking van dit project en dat leidt tot meer motivatie en efficiëntie op de werkvloer.

• SDG 4 ‘Kwaliteitsonderwijs’: toeschouwers die de muur zien, raken geprikkeld en vinden zo hun weg naar Huis Hellemans, waar ze volop kunnen bijleren en nieuwe ideeën kunnen opdoen.

• SDG 16 ‘Vrede, justitie en sterke publieke diensten’: hoe meer toeschouwers er dankzij de muurschildering bij Huis Hellemans of Den Willecom terechtkomen, hoe beter Edegem haar publieke diensten kan inzetten. 

Aanverwante thema's