Naar inhoud

Edegemse burendag, dinsdag 28 mei

schets burendag

Stip dinsdagavond 28 mei aan in je agenda, want dan is het de stilaan door jullie gekende Edegemse burendag. Na het succes van de vorige jaren wil het gemeentebestuur ook dit jaar het initiatief ten volle ondersteunen. Dit initiatief, wil simpelweg de buren samenbrengen. Het is de bedoeling om op zoveel mogelijk plaatsen een eenvoudige gezellige burendrink te organiseren: in het flatgebouw, de straat, een tuin, het buurtplein enz. Een uitgelezen kans, kortom, om nieuwe bewoners te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen of doodgewoon samen een drankje te nuttigen en een hapje te eten. De gemeente kan er alleen maar meer menselijk, open en solidair van worden. 

De burendag gaat door op dinsdagavond 28 mei van 19 uur tot 22 uur. Bedoeling is dat buren de handen in elkaar slaan om dit initiatief waar te maken. Elk initiatief hoe klein of groot ook is welkom. 

De gemeente zorgt voor uitnodigingsflyers en in de mate van het mogelijke materiaal uit de uitleendienst. Verder wordt er getracht om muzikale omlijsting te voorzien op de diverse initiatieven waar dit wenselijk is (pols ook eens bij de buren, misschien kan één van hen wel voor een muzikale noot zorgen). Bij vragen gaan we samen op zoek naar de gepaste antwoorden. En verder begeleiden we u zo goed mogelijk om er een fijne avond van te maken. 

Wenst u een initiatief te nemen? Maak een buurtbriefje ter uitnodiging (achterkant van flyers), neem dan contact op met onderstaande en geef volgende zaken mee:
- plaats van gebeuren en contactpersoon;
- dient de straat afgesloten te worden? (duidelijk aangeven, waar en ter hoogte van welke nummers);
- welke materialen zijn welkom uit de uitleendienst? (beperkt tenten, tracht hier op de 1ste plaats inventief een oplossing te vinden, vb. eigen tenten, garage, berghok, lokaal vereniging, …);
- hoeveelheid flyers (A4) en affiches (A3);
- wenst u indien praktisch mogelijk dat we u opnemen in het schema van rondgang muzikale omlijsting?. 

Voor meer informatie, praktische ondersteuning en promotie kun je terecht bij Wannes Wahlen, dienst welzijn, gemeentehuis, Gemeenteplein 1, tel. 03 289 26 50, e-mail: welzijn@edegem.be

Praktisch

Welzijn

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Aanverwante thema's