Naar inhoud

Tutjesboom Edegem

logo tutjesboom_copyright edegem


Kleuters die hun laatste tutje vaarwel zeggen, kunnen die vanaf 14 juni ophangen in de tutjesboom in het gemeentelijk park Fort 5 in Edegem. 

Als je kindje ouder is dan 1 jaar, verdwijnt de natuurlijke zuigbehoefte.  Vanaf dan is een tutje niet meer nodig.  Het frequent en intensief gebruik van het tutje kan ervoor zorgen dat er problemen ontstaan met de mond, kaak of tanden.  Inwoonster Sofie Schyvens maakte er een bachelorproef en een folder over. De gemeente Edegem ondersteunt haar project. 


Afscheid van het tutje stap voor stap

  • Lees de folder met tips over hoe je het afscheid van het tutje kan voorbereiden. Je kan de folder onderaan deze pagina dowloaden. 
  • Hang samen met je kindje alle tutjes aan een mooi lint.
  • Kom naar de tutjesboom in de speeltuin van Fort 5 en kies samen de perfecte tak uit om de tutjes aan op te hangen. (Best bereikbaar via de toegang Vestinglaan)
  • Neem een foto van deze knappe prestatie! Als je wil kan je hem op de facebookpagina van de Tutjesboom posten: https://www.facebook.com/TutjesboomEdegem/. Zo kan iedereen zien dat je kind afscheid heeft genomen van zijn of haar tutjes.
  • Kom naar een van onze afhaalpunten de toon de foto van de knappe prestatie. je kleuter krijgt een leuke plaktattoo van de Tutjesboom met het opschrift 'Dapper!'
  • Nu kan je kind trots aan iedereen vertellen waarom het die leuke tattoo gekregen heeft!

De plaktattoos zijn vanaf juli 2018 beschikbaar in:

 

 

 

Downloads

Praktisch

Welzijn

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail