Naar inhoud

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen en ingedeelde inrichtingen

In heel Vlaanderen werden vanaf 1 januari 2018 milieuvergunningen en stedenbouwkundige vergunningen geïntegreerd in de OMGEVINGSVERGUNNING.
De begrippen 'milieuvergunning', 'verkavelingsvergunning' en 'stedenbouwkundige vergunning' worden niet meer gebruikt. Voortaan spreken we over een aanvraag tot omgevingsvergunning en een omgevingsvergunning.

In Edegem kan dit ook digitaal: via het Omgevingsloket van de Vlaamse Overheid kan je jouw aanvraag tot omgevingsvergunning digitaal indienen. Het digitale aanvraagdossier is zo automatisch beschikbaar voor de vergunningverlenende overheid en de adviesinstanties.
Deze werkwijze biedt heel wat voordelen. Het proces verloopt sneller, eenvoudiger en transparanter.

Hoe werkt het?


Je surft met je elektronische identiteitskaart naar www.omgevingsloket.be, het digitaal platform van de Vlaamse Overheid. Een helpdesk beantwoordt eventuele vragen. In een filmpje op de site wordt stap voor stap uitgelegd hoe je digitaal jouw aanvraag indient.
Het gemeentebestuur wil digitaal werken zoveel mogelijk stimuleren, maar het blijft nog altijd mogelijk om je aanvraag op papier in te dienen. Een medewerker zal dan samen met jou de aanvraag via het omgevingsloket indienen. Hiervoor betaal je wel een verhoogde dossierkost.

Als je je aanmeldt met een analoog dossier, gelieve dan zeker volgende zaken mee te brengen naar je afspraak:

  • het dossier: de formulieren volgens de juiste procedure en aanstiplijst
  • identiteitskaart of rijksregisternummer(s) van de aanvrager(s)
  • ondernemingsnummer als het een dossier is voor een bedrijf

Voor het behandelen van een dossier betaal je een dossierkost (hiervoor ontvang je een betalingsuitnodiging). Een tabel met de verschillende dossierkosten kan je onderaan downloaden.

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.

Aanverwante thema's