Naar inhoud

DOE mee voor het klimaat - CAMPAGNE 2016-2018

Energieke, onze klimaatmascotte, heeft een uitdaging voor heel Edegem! Jullie hebben zeker en vast al wel gemerkt dat er iets aan de hand is met ons klimaat. Veel regen in het voorjaar, een hittegolf in september, orkanen, stormen, …. Daarom is het tijd voor actie!

De komende 2 jaar zet Energieke 4 thema’s in de kijker.  4 thema’s waarmee jij,  samen met je familie, straat, buren, vrienden, school, klas, vereniging,…. wordt uitgedaagd om iets te DOEN voor het klimaat. Hiervoor zetten we een DOE kaartenactie op poten.  De DOE kaart is een soort van spaarkaart met concrete DOE opdrachten waar het klimaat beter van wordt. We werken rond vier thema’s: mobiliteit, hergebruik en deeleconomie, energie en dicht bij huis. Elke zes maanden verandert het thema, dus je hebt voldoende tijd om iets te doen. Er zijn opdrachten gericht op jonge mensen en iets minder jonge mensen.  Naast deze DOE kaart, organiseren we ook nog thema gerelateerde acties waar onze burgers aan kunnen deelnemen of informatie van opsteken. Zoals bijvoorbeeld infosessies, workshops of een energiebeurs.

We starten de eerste 6 maanden, van november 2016 tot april 2017, met het thema mobiliteit.
Van mei tot oktober 2017 komt het thema hergebruik en deeleconomie aan bod.
De actie vanaf november 2017 tot april 2018 handelt over het thema energie.
Als hekkensluiter van deze DOE-actie nemen we het thema dicht bij huis onder handen.

Hoe werkt het?


Heb je minstens 4 DOE dingen kunnen aanduiden op je DOE kaart? Dan kan je een hip stickervel voor je grijze DIFTAR vuilbak komen ophalen op het gemeentehuis of de bib.  Voor elk thema maken we nieuwe stickers. Met die stickers toon jij aan Edegem en je buurt dat je niet onverschillig blijft en iets DOET voor het klimaat!

Bovendien maak je kans op een Radio Oorwoud CD.
Deze kan je winnen door een foto of selfie als bewijs van één van je DOE acties aan ons te bezorgen.  Je kan mailen met je contactgegevens naar milieu@edegem.be  of posten met  #ikdoemeevoorhetklimaat op de facebook of twitterpagina van Edegem. 
DOE jij nog andere super – doe- dingen rond duurzame mobiliteit die niet op de kaart staan? Ook foto’s daarvan zijn héél erg welkom!


Leuk weetje!
Edegem won de Vlaamse klimaatprijs met deze actie

In 2016 won Edegem de Vlaamse klimaatprijs. Burgemeester Koen Metsu en schepen voor milieu Goedele van der Spiegel namen op donderdag 1 december 2016 in de Gentse Ghelamco Arena de prijs in ontvangst uit handen van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege. Mascotte Energieke, het ‘gezicht’ van de unieke in huis ontwikkelde campagne van Edegem ging mee de trein op om de mooie prijs op te halen: een budget van maar liefst 30 000 euro dat Edegem zal investeren in duurzame energie.

Bekijk de video van de uitreiking hier: 
http://www.vlaamseklimaattop.be/vket-01-12-2016-klimaat-uitreiking-vlaamse-klimaatprijs

(Edegem op minuut 2:30)

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Aanverwante thema's