Naar inhoud

Opstart werkgroep repaircafé

Repaircafé

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers.

Bezoekers nemen kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters of timmerlieden aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren. In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief is voor weggooien en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

Samen met onze buurgemeenten Mortsel, Kontich en Hove bundelen we onze krachten om zo in de toekomst op regelmatige basis een repaircafé te kunnen organiseren in de Zuidrand. In Edegem zoeken we nog vrijwilligers om een repaircafé op te starten. Ben je een handige harry, techneut of naaister met wat vrije tijd en heb je zin om je schouders onder dit project te zetten? Laat zeker iets weten via tel. 03 289 26 50 of e-mail: milieu@edegem.be

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK