Naar inhoud

Vervoer

Vervoer

Elektrische wagens
Edegem wil helemaal mee zijn met de opkomst van de elektrische wagens. We geloven in deze groenere vorm van mobiliteit en willen iedereen er mee laten kennismaken. Omdat de overstap niet zo eenvoudig is, heeft de Vlaamse overheid het EVA proeftuinproject (Elektrische Voertuigen in Actie) opgezet. Edegem participeert daarin en test de elektrische voertuigen en bijhorende infrastructuur uit in reële, dagelijkse omstandigheden. Onze elektrische bodewagen kostte zo’n 35 000 euro. Ongeveer de helft kunnen we via subsidies van EVA recupereren.  Momenteel beschikken we over twee elektrische wagens: een wagen voor de bodeverplaatsingen en een wagen voor de parkwachters in Fort 5. Onze gebruikers zijn er alvast enthousiast over.

www.elektrischrijden.be 

Laadpalen
Op het Gemeenteplein staan twee soorten laadpalen. Op de parking aan het oud-gemeentehuis staat een paal met twee laadpunten voor elektrische wagens. Aan het gemeentehuis vind je zes oplaadpunten voor elektrische fietsen of scooters. De palen werken met een laadkaart die je kan kopen of herladen in het gemeentehuis.

Dienstfietsen en ecovergoeding
Gemeente Edegem heeft een aantal dienstfietsen ter beschikking voor dienstverplaatsingen. Al onze vestigingen hebben een aantal fietsen zodat de medewerkers zich duurzaam kunnen verplaatsen. Ook voor het duurzaam woon- werkverkeer krijgen personeelsleden een ecovergoeding.

Modernisering wagenpark
Constant evalueren we ons eigen wagenpark en kijken we waar er vernieuwing noodzakelijk is. Als we nieuwe voertuigen aankopen, moeten deze steeds voldoen aan de strengste Europese normen en emmisiewaarden.

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK