Naar inhoud

Tuin

Tuin

Geen pesticiden, afvalarm groenbeheer
Voor het onderhoud van onze eigen wegen en straten, parken en pleinen gebruiken we al jaren geen pesticiden. Een borstelwagen, onkruidbranders en veel manuele arbeid zet gemeente Edegem in om ons domein onkruidvrij te krijgen. Dit is niet evident. Onze medewerkers volgen de evoluties in technieken op de voet om zo efficiënt mogelijk te werken. Onze parken trachten we zo ecologisch mogelijk in te richten zodat we het groenafval onder controle kunnen houden.

www.zonderisgezonder.be 


Ondersteunen volkstuinen
De Edegemse volkstuinen bestaan ondertussen al meer dan 100 jaar. Het gemeentebestuur ondersteunt deze vereniging op allerlei vlak. Ze hebben een vertegenwoordiging in de milieuraad, krijgen een subsidie en via de gemeente worden er tonnen compost geleverd.  Kandidaat tuiniers van onze gemeente krijgen voorrang op andere geïnteresseerden.

www.verbondantwerpenvolkstuinen.be 
Secretaris: Francois Langlet, Romeinse Put 29, 2650 Edegem, tel. 03 457 64 23 of e-mail: francois.langlet@skynet.be

Samentuin OCMW
Een deeltje van de OCMW-tuin is in 2013 ongevormd naar een samentuin. In deze tuin krijgen cliënten de kans om in eenmoestuin te werken, in ruil voor een deel van de oogst. Het OCMW zorgt ook voor workshops zodat de tuiniers direct aan de slag kunnen met hun verse groenten.

OCMW sociale zorg, Terlindenlaan 1, 2650 Edegem, tel. 03 450 84 07 of e-mail: info@ocmwedegem.be

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK