Naar inhoud

19-22 november 2012

Sommige werksituaties tussen de zustersteden zijn vergelijkbaar :o)

De delegatie is goed aangekomen in San Jerónimo. De reis was nochtans heel lang. Technische problemen, overboekte vliegtuigen zorgden ervoor dat ze meer dan 28 uur onderweg waren.

Tijdens een kennismaking met de verschillende gemeentediensten en personeel viel het hen op dat er een hoog aantal mensen is tewerkgesteld. Enorm veel volk op een zeer beperkte oppervlakte en omringd door bergen papier.  

Het werkbezoek richt zich vooral op het thema ruimtelijke ordening. Dit thema is pas sinds vorig jaar opgenomen in de nationale grondwet. Voor de lokale besturen zoals San Jerónimo is een dienst ruimtelijke ordening dan ook een nieuw  gegeven. Toch zijn er op deze korte tijd al enorm veel initiatieven genomen en zijn er verschillende processen lopende. Deze zaken gaat de delegatie de komende dagen verder onderzoeken en uitpluizen.

Ook bezoekje aan de compostinstallatie kon niet ontbreken. Wat begon als een klein proefproject is nu uitgegroeid tot een grote compostinstallatie die als nationaal voorbeeld dient. Werkmannen- en vrouwen werken eigen ideeën uit en starten zo nevenprojecten op zoals het kweken van regenwormen voor de compost, of het maken van compacte compostvaten voor de bergdorpen.

Aanverwante thema's