Naar inhoud

Inzagerecht in een dossier tijdens het openbaar onderzoek

Een openbaar onderzoek is een manier om de bevolking in te lichten over projecten en plannen die worden opgemaakt. Een dossier wordt gedurende bepaalde termijn ter inzage gelegd voor elkeen alvorens over de inhoud ervan een beslissing wordt genomen.

Iedereen krijgt tijdens de periode van het openbaar onderzoek de kans om hun eventuele bezwaren tegen de toekenning van een vergunning te uiten.

Om een openbaar onderzoek bekend te maken, hangt de aanvrager een grote gele affiche uit. Het bericht moet gedurende 30 dagen altijd op een zichtbare plaats aan de openbare weg staan en altijd leesbaar zijn.

Het gemeentebestuur hangt op haar beurt gedurende 30 dagen een bericht uit aan het gemeentehuis en plaatst het bericht op de website. Daarnaast brengt het bestuur de eigenaars van de aanpalende percelen schriftelijk op de hoogte van de aanvraag.

Kosten

De inzage van het dossier is gratis. Voor het maken van kopies worden kosten aangerekend volgens het retributiereglement.

Waar?

Je kan het dossier inkijken aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Wanneer

Uitsluitend gedurende de periode van het openbaar onderzoek en tijdens de openingsuren van de balie.

Wie

Iedereen (Edegemnaars, niet-Edegemnaars, …) die het dossier wil inkijken.

Wat ontvang je?

Het dossier mag niet meegenomen worden. Je kan het enkel inkijken. Tegen betaling van het tarief uit het retributiereglement zijn kopies mogelijk.

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.

Aanverwante thema's