Naar inhoud

Rijbewijs categorie AM

Een rijbewijs is een document uitgereikt door de gemeente dat je het recht geeft een voertuig te besturen van één of meerdere categorieën. Hiervoor moet je geslaagd zijn voor een theoretische en een praktische proef. Het rijbewijs is onbeperkt geldig voor gewoon vervoer. Deze geldigheidstermijn kan wel omwille van medische redenen worden beperkt.

De huidige categorie A3 wordt categorie AM genoemd. ? Raadpleeg de brochure die je kunt downloaden.

Om een rijbewijs AM te behalen, moet je minimum 4 uur les volgen in een erkende rijschool, voordat je het praktijkexamen aflegt, zelfs indien je nog houder en drager bent van een geldig voorlopig rijbewijs A3. Je hebt steeds de keuze om het praktijkexamen af te leggen met je eigen bromfiets, of met een voertuig van de erkende rijschool.

Ben je houder van een geldig voorlopig rijbewijs A3, dan mag je wel nog een voertuig van de categorie AM blijven besturen tot het einde van de geldigheid van je voorlopig rijbewijs. Je mag dus ook met je eigen bromfiets naar het examencentrum rijden.

Meebrengen

 • Bij de aanvraag:

   • De identiteitskaart.
   • Aanvraagformulier rijbewijs (bekomen op het examencentrum)
   • Standaard wordt de foto van de identiteitskaart gebruikt voor het rijbewijs. Indien men hierop niet meer lijkt of men wenst zelf uitdrukkelijk een andere foto, dan moet men er eentje meebrengen.  Dit wordt ingescand, het origineel krijgt men terug.
 • Bij het afhalen:

   • De identiteitskaart.

 

 

  • Het afhalen kan door iemand anders gebeuren. Er is hiervoor geen volmacht nodig.

Kosten

25 euro

Waar?

Aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Wie

Alle inwoners van Edegem die geslaagd zijn voor het praktisch rijexamen en de minimumleeftijd hebben van 16 jaar.

Wat ontvang je?

Een Belgisch rijbewijs van de categorie AM

Opgelet: sinds de invoering van het elektronisch rijbewijs wordt geen duplicaat meer afgeleverd.  Bij verlies of diefstal wordt een nieuwe aanvraag gedaan.  Tussen aanvraag en aflevering kan de politie in haar systeem controleren of men een rijbewijs heeft aangevraagd.

Downloads

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.

Aanverwante thema's