Naar inhoud

Registratie van de beroepsactiviteit

Het beroep van elke inwoner kan in de bevolkingsregisters worden opgenomen. Als je nog nooit een beroep hebt uitgeoefend, krijg je de vermelding ‘zonder beroep’. Ben je werkzoekende, dan verschijnt je laatst uitgeoefende beroep. Ook wanneer je op pensioen gaat, kan dit geregistreerd worden.

Het gemeentebestuur mag de juistheid van het beroep niet nagaan, maar om misbruik te voorkomen bij onder meer vrije beroepen waarvan de titel is beschermd door de wet, moet je hiervan een officieel bewijs voorleggen.

Meebrengen

  • Identiteitskaart.
  • Een bewijs – bijvoorbeeld diploma of perskaart – wanneer je een vrij beroep, een beroep in de medische sector of een functie bij de politie uitoefent of wanneer je journalist of militair bent.
  • Kosten?

Kosten

Gratis

Waar?

Aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Je kan je beroepswijziging ook doorgeven via het digitaal loket van deze website. Hiervoor heb je je elektronische identiteitskaart nodig en een kaartlezer. http://www.edegem.be/EloketOverzicht.aspx

Wanneer

Telkens je van beroep verandert.

Wie

Elke inwoner van Edegem van zodra je een beroep uitoefent.

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.

Aanverwante thema's