Naar inhoud

Registratie van vaccinatie tegen poliomyelitis

De inenting tegen kinderverlamming (polio) is verplicht en moet gebeuren voor je kind achttien maanden oud is. Je kunt je kind je kind gratis laten inenten bij het consultatiebureau van de vzw Kind en Gezin Edegem of een beroep doen op de geneesheer die je zelf kiest. De arts die de vaccinaties toedient, vult een vaccinatieattest in. Dit attest bezorg je aan de dienst bevolking, uiterlijk op de datum waarop je kind de leeftijd van achttien maanden heeft bereikt. De vaccinatie wordt dan geregistreerd in het rijksregister zodat – met het oog op preventieve gezondheidszorg – kan worden gecontroleerd of iedereen de vaccinatie heeft gekregen.

Meebrengen

Het door de geneesheer ingevulde vaccinatieattest tegen poliomyelitis.

Waar?

Aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Wanneer

Breng het vaccinatieattest binnen uiterlijk op de datum wanneer je kind achttien maanden oud wordt. Bezorg je het attest niet op tijd, dan word je schriftelijk aangemaand om het attest binnen te brengen. Een lijst van niet-ingeënte kinderen wordt twee keer per jaar overgemaakt aan de provinciale geneeskundige commissie in Antwerpen.

Wie

Alle kinderen die in Edegem wonen.

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.

Aanverwante thema's