Naar inhoud

Pin- en pukcodes opnieuw aanvragen

Opnieuw aanvragen 

Pin- en pukcodes zijn unieke codes verbonden aan een elektronische identiteitskaart. Na aanvraag van een nieuwe identiteitskaart of kids-id stuurt de federale overheidsdienst deze codes op naar jouw rijksregisteradres of in geval van de kids-id op het rijksregisteradres van je kind(eren). De code heb je nodig om je kaart of de kids-id te laten activeren aan het loket. Wanneer je verhuist, heb je de codes nodig om je adres te laten aanpassen op de chip van je identiteitskaart. Zonder codes kan je je kaart ook niet gebruiken voor verrichtingen zoals bijvoorbeeld de online aangifte van de personenbelasting (Tax-on-web).

Wanneer je deze codes niet hebt ontvangen of verloren hebt, kan je ze opnieuw aanvragen.

Meebrengen

Je identiteitskaart of het vervangend identiteitsdocument afgegeven door de politie bij verlies of diefstal (bijlage 12)

Kosten

Gratis

Waar?

Aanvraag:

De codes worden wel steeds opgestuurd naar het gemeentehuis.

Afhalen: Maak hiervoor een afspraak. Indien iemand anders jouw codes komt afhalen en activeren, moet deze persoon jouw identiteitskaart, codes én een volmacht bij hebben. 

Wie

Alle inwoners van Edegem die de pin- en pukcode van hun huidige identiteitskaart niet ontvangen hebben of verloren hebben.

Wat ontvang je?

Het lokaal bestuur brengt je telefonisch op de hoogte wanneer je codes zijn aangekomen.

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.

Aanverwante thema's