Naar inhoud

Lode de Boningestraat, sociale appartementen

Reeds in 2000 startten de gesprekken tussen bouwheer ‘De Ideale Woning’, de Vlaamse Overheid, het gemeentebestuur Edegem en de buurt om er een kwalitatieve woonontwikkeling van 26 sociale appartementen te verwezenlijken. Het ontwerp is in de loop der jaren verschillende keren aangepast aan de opmerkingen van eenieder. Op 24 december 2008 leverde het Vlaamse Gewest de stedenbouwkundige vergunning afvoor de wegen, riolerings- en omgevingswerken en de bouw van 26 appartementen.Er worden 26 sociale appartementen gebouwd door De Ideale Woning, verdeeld over 3 blokken.

Aantal

Aantal slaapkamers

oppervlakte

6 duplexappartementen

6

3

100-120 m²

20 appartementen

4

2

80 m²

4    3100 m²
123100 à 120 m²

De gebouwen worden hoofdzakelijk opgetrokken in baksteen (rood en grijs) en dakpannen, wat aansluit op de materialen van de omliggende woningen.

Elk blok heeft een eigen gezamenlijke fietsenberging en een berging voor vuilnis van ongeveer 15m² elk. Daarnaast zijn er nog 2 fietsenbergingen op het plein. In het nieuwe project worden 13 carports, 14 parkeerplaatsen en 6 garages voorzien om de parkeeroverlast voor de buurt te beperken. De carports zijn voorzien van groendaken, zodat het zicht van de omliggende woningen niet verstoord wordt door een roofing dak.

Ook de buitenruimte krijgt een opknapbeurt. Het bestaande park wordt vernieuwd en vergroot. Het park wordt aangelegd met glooiende gazons en wadi’s ten behoeve van de waterbuffering en de bespeelbaarheid. Drie voet- en fietsassen doorkruisen het park en sluiten met een voetgangersbruggetje aan op het plein rondom de appartementen. Deze verharde ruimte doet dienst als circulatieruimte voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Door bomen en groen op dit plein aan te brengen wordt het park voelbaar tot de straatzijde. Hierdoor krijgen ook buurtbewoners makkelijk zicht en toegang tot het park.

Na uitvoering van het archeologisch onderzoek op het terrein zal de Ideale Woning starten met de bouw van de 26 sociale huurappartementen.

Voor vragen over de sociale huurappartementen richt u zich best tot De Ideale Woning, Diksmuidelaan 276 2600 Antwerpen-Berchem, tel. 03 320 29 70

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Aanverwante thema's