Naar inhoud

Drie Eikenstraat, voormalige site GB-depot, terrein Noord

Inplantingsplan terrein Noord GB-depot

Onder de slogan “’t Molenveld herstelt!” werd in het najaar van 2005 begonnen met de afbraak van het voormalig GB-depot in de Edegemse wijk Molenveld. De afbraak is al even achter de rug en het terrein ligt braak.

Toenmalig eigenaar REDEVCO diende in maart 2006 een verkavelingsplan in, waarna een openbaar onderzoek werd georganiseerd. Iedereen kreeg toen de tijd om het project te bekijken in zaal 'De Schrans'. Op basis van alle suggesties, opmerkingen en bezwaren besliste het college van burgemeester en schepenen dat het plan moest worden aangepast.

In tussentijd vond een eigendomsoverdracht plaats. Condominium Vastgoed, die ook de zuidzijde ontwikkelt, is voortaan de eigenaar. Dit maakt dat het gemeentebestuur een nieuwe gesprekspartner heeft.

Op woensdag 2 maart 2011 stelde projectontwikkelaar Condominium Vastgoed aan de buurtbewoners de nieuwe plannen voor de woonwijk op het noordelijk terrein voor. Als bijlage vindt u de powerpointpresentie. Klik op de foto om het inplantingsplan te vergroten.


Het college van burgemeester en schepenen leverde op 27 december 2011 de verkavelingsvergunning en stedenbouwkundige vergunning voor de wegenis- en omgevingswerken af. De ontwikkelaar zal 107 kavels realiseren voor 89 halfopen en gesloten eengezinswoningen, 10-15 halfopen en gesloten sociale of betaalbare koopwoningen, 8 appartementsgebouwen (90 appartementen, 36 sociale appartementen en 60 zorgappartementen) en een woonzorgcentrum of rust- en verzorgingstehuis (100 RVT bedden) en een park van ongeveer 8 000m².


Voor commerciële informatie over de appartementen, woningen, serviceflats of het woonzorgcentrum kunt u terecht bij projectontwikkelaar Cores Development, Sophie Deprez, tel. 03 820 82 82 of e-mail: info@coresdevelopment.be.

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Aanverwante thema's