Naar inhoud

Belastingkrediet

Belastingkrediet
De federale regering heeft de beslissing genomen om voor diegenen die geen of te weinig belastingen betalen  om van de belastingvermindering te kunnen genieten, een belastingkrediet in te voeren.
Dit belastingkrediet houdt in dat men van de federale overheid een bedrag zal ontvangen, dat overeenstemt met de belastingvermindering waarvan belastingbetalers kunnen genieten (40% van het factuurbedrag).

Vanaf inkomstenjaar 2010 geldt dit terugbetaalbaar belastingkrediet voor o.a. investeringen in dakisolatie, de vervanging van een bestaande cv-ketel door een condensatieketel en de plaatsing van hoogrendementsbeglazing.

Dit belastingkrediet zal aangevraagd kunnen worden via de belastingaangifte over de inkomsten van 2010 (belastingbrief van juni 2011)

De niet-belastingbetalers die in 2009 investeringen  uitvoerden voor de plaatsing van dakisolatie in bestaande woningen, de vervanging van enkel glas door hoogrendementsbeglazing of de plaatsing van een condensatieketel in bestaande woningen en die deze ook in 2009 betaalden, kunnen nog tot 28 februari 2010 een premieaanvraag indienen bij het VEA.
Als men de investering van 2009 pas in 2010 betaalde (enige of slotfactuur) moet het belastingkrediet aangevraagd worden via de belastingaangifte.


Voor de volledige voorwaarden en het aanvraagformulier raadpleeg je de website www.energiesparen.be/2020 of bel gratis het nummer 1700.

Praktisch

Ruimtelijke ordening en Milieu

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

De diensten ruimtelijke ordening, milieu en huisvesting werken vanaf 1 juni 2016 uitsluitend op afspraak. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Aanverwante thema's