Naar inhoud

Verkiezingen: EU-burgers

Op zondag 25 mei 2014 worden in België verkiezingen voor de Federale Wetgevende Kamers, de Vlaamse Raad en het Europese Parlement  georganiseerd.

Als je hier informatie over wenst, kan je ons contacteren via gemeentebestuur@edegem.be en vind je nu al enige informatie terug op volgende website: http://www.verkiezingen.fgov.be

Afhandeling

Wie als burger van een lidstaat van de Europese Unie in België verblijft, maar niet de Belgische nationaliteit heeft, kan hier deelnemen aan de verkiezingen van het Europees Parlement en stemmen voor kandidaten op Belgische lijsten.  Daarvoor moet je jezelf laten inschrijven op de kiezerslijst van de gemeente waar je ingeschreven bent.  Dit doe je door het ingevulde formulier dat u kan downloaden aan de gemeente te bezorgen. 

Om te mogen stemmen, moet U de nationaliteit hebben van een van de volgende 27 landen : Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatïe, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

De EU-burgers die reeds kiezer waren bij de verkiezingen van het Europees Parlement op 13 juni 2004 en 7 juni 2009 komen automatisch terug op de kiezerslijst. U kan zich wel verzetten tegen de erkenning als kiezer. Ook hiervoor kunt u bijgaand formulier gebruiken en bezorgen aan de gemeente.

Alle formulieren moeten wel vóór 1 maart 2014 worden binnengebracht omdat dan de kiezerslijst wordt vastgelegd!

Praktisch

Diensten
Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

tel: 03 289 26 50
e-mail: gemeentebestuur@edegem.be


Openingstijden

alle werkdagen van 8.30 tot 13 uur
woensdag van 8.30 tot 14 uur
maandagavond van 16 tot 19 uur

We helpen u graag verder telefonisch of aan het onthaal

  • maandag van 8.30 tot 13 uur en van 14 tot 19 uur
  • dinsdag tot donderdag van 8.30 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur
  • vrijdag van 8.30 tot 13 uur

Opgelet: het onthaal is van maandag tot en met donderdag tussen de middag doorlopend geopend.

Aanverwante thema's