Naar inhoud

Speelstraten tijdens de zomermaanden

Als je je straat tijdens een periode in de zomervakantie graag als speelstraat ingericht wil zien, moet je aanvraag ingediend zijn het einde van de maand maart. Wacht dus vooral niet te lang. Let wel: je straat moet aan enkele voorwaarden voldoen.

Kort samengevat kan jouw straat een speelstraat worden tijdens de vakantieperioden als ze binnen de bebouwde kom ligt, als je er niet harder mag dan 50 km per uur, als er vooral woonhuizen zijn én als ze daarenboven geen weg is voor doorgaand verkeer of openbaar vervoer. Is aan al die voorwaarden voldaan, dan heb je aan een speelstraat niet enkel meer speelruimte voor de kinderen, maar ook een formule die het sociale contact in de buurt bevordert. Een speelstraat wordt immers voor een bepaalde periode en binnen bepaalde uren afgesloten met hekken en signalisatie. Alleen motorvoertuigen van bewoners en fietsers hebben nog toegang, als ze stapvoets rijden. Maar bestuurders mogen de spelende kinderen sowieso niet hinderen. De kinderen, van hun kant, mogen wel speeltuigen plaatsen op straat, maar de doorgang niet volledig versperren. Ten slotte mag er vrij geparkeerd worden in de straat. Een autobestuurder die er vóór 8 uur ’s ochtends parkeert, staat ook tijdens de speelstraaturen reglementair geparkeerd.

Interesse? Dienst Planning en Inrichting, tel. 03 289 26 50, e-mail: pi@edegem.be.
Nadat wordt beoordeeld of jouw straat in aanmerking komt,  bezorgen zij je een aanvraagformulier waarmee je meteen ook de nodige handtekeningen verzamelt van je buren en zoekt naar inwoners die als monitor willen optreden.

Praktisch

Diensten
Planning en Inrichting

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

tel: 03 289 26 50
e-mail: gemeentebestuur@edegem.be

 


Aanverwante thema's