Naar inhoud

1. Je bent in het bezit van een E-id. Hoe gebruik je de E-id?

Bezit je een elektronische identiteitskaart? Om via je PC toegang te krijgen tot ons digitaal loket heb je een kaartlezer nodig en moet je software installeren. Wanneer je de volgende stappen uitvoert, zal het je zeker lukken.  

STAP 1: Koop een kaartlezer en installeer deze

Er bestaan verschillende soorten kaartlezers. Meer informatie rond kaartlezers vind je op de website http://www.kaartlezers.be

De kaartlezer moet geschikt zijn voor de elektronische identiteitskaart.

Nadat je een kaartlezer hebt aangekocht, dien je die met de bijhorende software te installeren. 

STAP 2: Installeer het certificaat van je identiteitskaart (BESCHIKT U OVER EEN NIEUWE E-ID VANAF MAART 2014) moet u opnieuw uw certificaten installeren

Om de gegevens van je elektronische identiteitskaart te kunnen uitlezen heb je software nodig. Alle informatie om uw certificaten te vernieuwen of te installeren kan je vinden op www.eid.belgium.be.

Nadat het programma geïnstalleerd is, krijg je een snelkoppeling met de vermelding ‘Uitlezen en Beheer’ op je bureaublad.

Door je elektronische identiteitskaart in je kaartlezer te stoppen zal je certificaat automatisch worden geïnstalleerd.

Indien dit niet zou mislopen kan je het nog steeds zelf doen, meer uitleg hierover in de handleiding 'Het programma installeren waarmee je de gegevens van je elektronische identiteitskaart kan uitlezen'.


STAP 3: Doe je aanvraag

Je PC is nu klaar om gebruik te maken van de elektronische identiteitskaart. Je kan vanaf nu met je elektronische identiteitskaart attesten en uittreksels aanvragen.

De attesten en uittreksels worden je opgestuurd met de post. U ontvangt hiervan bericht per email.

Klik op 'Ga naar de elektronische formulieren' in het digitaal loket. Klik op de knop 'E-ID' om te starten met je aanvraag.

Je vindt meer uitleg hierover in de handleiding 'Hoe gebruik ik mijn e-id of token in het digitaal loket?'

Doe je in de toekomst opnieuw een aanvraag dan hoef je stap 1 en 2 niet te herhalen. Maak je bij een volgende aanvraag gebruik van een andere identiteitskaart (bijvoorbeeld die van een van je gezinsleden), dan stop je deze kaart gewoon in je kaartlezer en zal het certificaat automatisch worden geïnstalleerd.

Problemen?
Kijk de instellingen van Microsoft Internet Explorer of een andere browser na:


Nog meer informatie vind je terug op de site van de overheid http://www.belgium.be en http://www.eid.belgium.be

Nog vragen of problemen? E-mail: webmaster@edegem.be

Praktisch

Publieke dienstverlening

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 Edegem

BTW BE 0207.537.933


Tel:  03 289 26 50
E-mail

Openingstijden

maandag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 19 uur
dinsdag van 9 tot 12.30 uur
woensdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur
donderdag van 9 tot 12.30 uur
vrijdag van 9 tot 12.30 uur

Tijdens deze uren kan je op het algemeen nummer 03 289 26 50 of aan het onthaal terecht met je algemene vragen. Aan het onthaal kan je ook documenten binnenbrengen of afhalen en huisvuilzakken, tickets, ... kopen.

Vanaf 2 maart 2020 werken we volledig op afspraak: Klik hier om je bezoek aan de publieksbalie (loketten) van het gemeentehuis te plannen.