Subsidie voor tegelwippen en geveltuinen

Aanvraag subsidie tegelwippen/geveltuinen

Lokaal bestuur Edegem neemt deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. We hopen zo onze inwoners, verenigingen en bedrijven aan te moedigen om hun eigen 'steentje bij te dragen'.

Tegelwatte?

Tegelwippen stimuleert bodemontharding, maakt dorpen en steden klimaatbestendiger en kan helpen om wateroverlast te beperken. Het VK Tegelwippen is een wedstrijd tussen gemeentes om zoveel mogelijk tegels te verwijderen. 

Edegem draagt zijn steentje bij

Twee soorten subsidies

Bovenop de prijzen die je bij het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen kan winnen, geeft lokaal bestuur Edegem bijkomende subsidies:

  • 400 euro voor maximum 12 tegelwip-projecten op privaat domein. 
  • 200 euro voor maximum 6 tegelwip-projecten op openbaar domein.

De geveltuintjes op openbaar domein moeten ingericht worden volgens het reglement. Hiervoor doe je eerst een aparte aanvraag zodat de diensten van gemeente Edegem de voorbereidende werken kunnen uitvoeren.

Je kan de subsidies tot en met 15 november 2023 aanvragen voor projecten tot 31 oktober, na de realisatie van je tegelwip-project. 

Het college van burgemeester en schepenen beoordeelt de inzendingen aan de hand van verschillende criteria. Ze selecteert de meest verdienstelijke projecten die bijdragen aan onze doelstelling om zoveel mogelijk te ontharden en vergroenen.