Ons feestjaar is begonnen!

Gepubliceerd op woensdag 11 januari 2023
Driewerf hoera voor ons feestjaar Edegem 850. We zetten meteen de toon met vurige fakkeltochten en met de derde editie van Toost!, een warm en muzikaal openluchtfeest. De dag erna legt het lokaal bestuur je in de watten op de Nieuwjaarsdrink.

Op alle events maak je meteen kennis met onze eerste activiteit: het Edegem 850 wandelspel.

Fakkeltocht

zaterdag 28 januari 2023 om 17.45 uur

Het voorprogramma van Toost! is dit jaar een gezellige fakkeltocht vanuit de drie Edegemse wijken naar het centrum. We vertrekken om 17.45 uur in Buizegem op het Sint-Goriksplein, in Elsdonk op het Kerkplein en in Molenveld aan parochiecentrum De Schrans. Gratis, maar verplicht inschrijven via www.vtckruispunt.be/fakkeltocht

Toost! op het nieuwe jaar

zaterdag 28 januari 2023 om 18.00 uur

Door werken aan Hof ter Linden vindt het feestweekend dit jaar plaats op de parking in de Drie Eikenstraat, ter hoogte van de kasteeldreef van Hof Ter Linden. We verhuizen van locatie, maar één ding is zeker: je zal je opnieuw kunnen verwarmen aan muziek, een spectaculaire lichtshow met vuuracrobatie en de heerlijke gezelligheid van samenzijn. De jeugdverenigingen zullen met de verkoop van allerlei drankjes hun groepskas spijzen en voor de hongerigen zijn er meer dan voldoende lekkere snacks. Om middernacht dooft de muziek en gaan de kraampjes dicht

Nieuwjaarsdrink

zondag 29 januari 2023 om 11 uur

Op zondag nodigt het lokaal bestuur alle Edegemnaren uit voor de Nieuwsjaardrink. We trakteren op soep, fruitsap, glühwein, jenever en cava. Ook dan mag je je verwachten aan toffe animatie. Ook dit vieren we op de parking van de Drie Eikenstraat ter hoogte van dreef Hof ter Linden.

Edegem 850 wandelspel

Tijdens Toost! en de Nieuwjaarsdrink trappen we ons feestjaar af met de lancering van een leuke activiteit voor jong en oud: het Edegem 850 wandelspel. Da’s een interactief spel met een wandeling van zo’n drie kilometer. Een bekende Vlaming wiens naam we nog even geheim houden, gidst je via je smartphone langs historische Edegemse hotspots. Onderweg zoek je codes en los je raadsels op. Met de oplossing kan je een mooie prijs winnen. De wandeling is geschikt voor buggy’s en rolstoelgebruikers.

  • Wanneer? Lancering op Toost! en de Nieuwjaarsdrink. Het wandelspel kan je heel 2023 spelen.
  • Waar? Start- en eindpunt: Parking Drie Eikenstraat, dreef Hof ter Linden
  • Benodigdheden? Een smartphone met mobiel netwerk.
  • Meer info? www.edegem850.be

i 03 289 22 20 of vtckruispunt@edegem.be