Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

IGEAN neemt vanaf 1 juni ecopark en afvalophalingen over

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
ecopark @Joost Joossens

Vanaf 1 juni draagt lokaal bestuur Edegem de uitbating van het ecopark en de afvalophalingen over aan intercommunale IGEAN. Daarmee sluiten we ons niet alleen aan bij de werkwijze van de andere gemeenten uit onze regio, maar kan je ook genieten van een meer flexibel aanbod. Het ecopark wordt onderdeel van de ‘regio zuid’, waardoor je in 10 bijkomende recyclageparken terecht kan. De ophaalmomenten van het huisvuil wijzigen niet. 

Tot mei 2020 haalde Edegem huisvuil, GFT, PMD en snoeihout op in eigen beheer met eigen personeel en middelen. Heel veel lokale besturen doen echter beroep op IGEAN milieu & veiligheid, die een intergemeentelijke ophaaldienst hebben. Ze zijn in 27 gemeenten actief en staan in voor de ophaling van huisvuil (20 gemeenten), gft (24 gemeenten) en pmd (27 gemeenten).

 

Moderne en meer ecologische wagens

Om de ophalingen op een ecologische maar efficiënte manier te doen, heeft IGEAN de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het wagenpark. Zo rijden er maar liefst 12 ophaalwagens op CNG, wat maakt dat ze 50% minder ‘lawaai’ maken, 95% minder fijn stof en 12% minder CO2 uitstoten. Daarnaast zijn de wagens uitgerust met een elektrische belading. Daardoor wordt niet alleen het brandstofverbruik beperkt, maar wordt het effectief aanhaken en ledigen van de huisvuilcontainer ook heel wat stiller.

Vanaf 2 juni 2020 zal je niet alleen de vertrouwde ophaalwagens en een aantal bekende gezichten herkennen, maar ook de ophaalwagens van IGEAN zullen in Edegem rondrijden. Aan de ophaalmomenten van de huis-aan-huisophalingen wijzigt niets.

Via je ophaalkalender en de app Recycle vind je alle ophaaldata terug.

Voor vragen kan je terecht bij de klantendienst van IGEAN: 03 350 08 14 (maandag tot en met vrijdag, tussen 8 en 12 uur en 13 en 16.45 uur) of www.igean.be/contacteerons

Voor vragen over Diftar blijft het gratis nummer 0800 146 46 bereikbaar. 

 

Meer recyclageparken

Vanaf 2 juni kan je daarnaast ook met je gesorteerd afval terecht in de recyclageparken van Aartselaar, Boechout, Boom, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst, Rumst en Wommelgem terecht. Al deze parken worden op eenzelfde manier geëxploiteerd. Met je E-id heb je eenvoudig toegang tot alle parken. Alle IGEAN-recyclageparken zijn te bezoeken zonder afspraak. 

De openingsuren van het ecopark van Edegem wijzigen als volgt:

  Voormiddag  Namiddag
Maandag gesloten
Dinsdag  9u – 12u 13u – 17u
Woensdag   13u – 19u
Donderdag 9u – 12u 13u – 17u
Vrijdag 9u – 12u (kmo*)  13u – 17u
Zaterdag  9u – 16u
Zondag  gesloten

Voor vragen over de containerparken kan je terecht bij IGEAN: 03 350 08 14 of www.igean.be/contacteerons

Het overzicht van alle IGEAN-parken waar je langs kan gaan, openingsuren,  tarieven, ...  kan je raadplegen op https://milieuenveiligheid.igean.be/recyclageparken

 

Informatie over de corona-maatregelen die IGEAN neemt, staat gebundeld op: www.igean.be/corona

 

Datum van het bericht: vrijdag 29 mei 2020