Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Gemeente Edegem bezorgt mondmaskers aan alle inwoners vanaf 12 jaar

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Edegemse mondmaskers vullen

Een mondmasker dragen, zeker op plaatsen waar je niet genoeg afstand kan houden, speelt een belangrijke rol in het afbouwen van de coronamaatregelen. Het lokaal bestuur Edegem besliste om alle inwoners ouder dan 12 jaar een mondmasker te geven. “We hebben gekozen voor een stijlvol exemplaar met perfecte pasvorm”, vertelt burgemeester Koen Metsu.

Sinds kort mogen we weer met voorzichtige stappen terugkeren naar het openbare leven. De federale overheid vraagt ons een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en op plaatsen waar we de sociale afstand van 1,5 meter niet kunnen houden. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat het virus niet opnieuw opflakkert. Lokaal bestuur nam haar verantwoordelijkheid en investeerde in kwaliteitsvolle mondmaskers van elastisch polyester met een ingebouwde filter. Mannen ontvangen een iets grotere exemplaar dan vrouwen. Samen met de mondmaskers krijgt iedereen ook een duidelijke handleiding. Om logistieke redenen kan je je masker niet ruilen.

Vorige week heeft het gemeentepersoneel de lading van twintigduizend mondmaskers volgens in enveloppen gestopt. Uiterlijk op woensdag 20 mei ontvangt elke Edegemnaar ouder dan 12 jaar een mondmasker in de brievenbus. De verdeling gebeurde door alle gemeenteraadsleden van meerderheid en oppositie die per wijk de mondmaskers busten.

Heb je zelf ondertussen al meer dan voldoende maskers en wil je iemand anders een plezier doen met het Edegemse mondmasker? Bezorg het dan terug via de brievenbus van het gemeentehuis. Zo kunnen we een voorraadje aanleggen voor wie een extra exemplaar wil.

Samen komen we sterker uit deze uitdagende periode. We kijken er alvast voorzichtig naar uit om iedereen weer te kunnen begroeten!

Nog geen masker ontvangen? Stuur een e-mail met je naam en adres naar lokaalbestuur@edegem.be

Datum van het bericht: woensdag 20 mei 2020