Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Wapenstilstand: herdenking op 11 november

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Begraafplaats

De gemeente Edegem en de Edegemse afdelingen van de Nationale Strijdersbond (NSB) en van de Vlaamse Oud-strijders (VOS) organiseren ter gelegenheid van Wapenstilstand verschillende activiteiten. 

Op maandag 11 november herdenken we in het bijzonder de meer dan 70 Edegemse burgers die om het leven kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In samenwerking met de leerlingen van het 6de jaar van de basisscholen De Link en OLVE Basis brengen we hulde aan de Edegemse slachtoffers van het bombardement op Mortsel van 5 april 1943, van de crash van een Amerikaanse bommenwerper in de Oude Godstraat op 22 april 1944 en van de V-bommen. Ook herdenken we de Edegemse weggevoerden die overleden in Duitsland.

De herdenking start met een Eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek om 9.30 uur en wordt aansluitend verdergezet met een hulde op de begraafplaats en aan het monument in de Onafhankelijkheidsstraat.

Familieleden van de slachtoffers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze herdenking. Graag wel een seintje op guido.andries@telenet.be of 03 458 14 08.

Lees meer over de verschillende activiteiten ter gelegenheid van Wapenstilstand in ons magazine op pagina 12.

Wanneer? maandag 11 november om 9.30 uur

Waar? Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek, Hovestraat

Prijs? Gratis

Datum van het bericht: maandag 11 november 2019