Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Lokaal bestuur Edegem lanceert nieuw logo

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Logo
Met een gezonde portie trots lanceert lokaal bestuur Edegem tijdens het jaarmarktweekend haar nieuwe huisstijl. Het is het nieuwe uithangbord van gemeente én OCMW samen, want sinds begin 2019 vormen we één organisatie.

Het nieuwe logo vertelt waar Edegem voor staat. Klaar voor de toekomst, maar met respect voor onze geschiedenis. Herkenbaar voor de Edegemnaars ook, met verwijzingen naar het wapenschild en vorig logo, naar de stralen van de legende van de zonneblusser maar tegelijk simpel, modern en dynamisch. Kortom, helemaal Edegem.

 

Het vorige logo van Edegem dateerde al van 1 januari 2000. Na bijna 20 jaar was het echt wel aan vervanging toe. Vooral ook omdat onze bestuur de laatste jaren zo sterk veranderd is. We werken ondertussen in een eigentijds gemeentehuis, ons nieuw vrijetijdscentrum is in aanbouw, het Huis van het Kind kent een nieuwe dynamiek en vooral ook: gemeente en OCMW spreken sinds dit jaar met één stem. Die moderne, nieuwe, geïntegreerde werking willen we onder één duidelijke vlag zetten.

Tegelijk vind je als Edegemnaar heel veel van onze gemeente terug in dit logo:

  • De grote E van Edegem om mee te beginnen, dynamisch schuin geplaatst met een pijl richting de toekomst.
  • De vorm van een schild: een duidelijk link naar onze heraldiek, ons mooie verleden met kastelen en legenden en onze eigen vertrouwde omgeving.
  • De drie stralen bovenaan, tot slot, zijn de link naar de legende van de zonneblusser, nog een element dat terugkwam in het logo anno 2000.

Bij het logo hoort ook een baseline: meer dan een thuis. In alle klantenbevraging die we in het verleden al deden is het ‘thuisgevoel’ van de Edegemnaars een constante. Onze inwoners wonen hier graag. Ze appreciëren de rust, het buurtgevoel, de groene omgeving van Fort 5 en Hof Ter Linden, …. Maar tegelijkertijd zijn we méér dan een aangename woongemeente. Edegem is een dynamische gemeente waar gefeest wordt onder buren, waar mensen elkaar kennen en helpen, waar het verenigingsleven bloeit en waar evenementen zoals een jaarmarkt of rock Edegem een heel dorp op de been brengen. Als bestuur ondersteunen we dat thuisgevoel en die buurtdynamiek. Ons OCMW helpt wie het moeilijk heeft, ons woonzorgnetwerk ondersteunt en brengt mensen samen, onze wijkwerking faciliteert al wie zich engageert, … We kiezen ook heel duidelijk voor de term ‘lokaal bestuur’: opnieuw een verwijzing naar die nieuwe band tussen gemeente en OCMW.

De nieuwe huisstijl van lokaal bestuur Edegem werd in eigen huis ontwikkeld door grafisch ontwerper Paul Nauwelaerts van de communicatiedienst. Voor hem was het bijna een erezaak om deze opdracht zelf te doen en niet uit te besteden aan een externe partner die Edegem minder goed kent. Hij wou dat ook absoluut goed doen. Ons nieuw logo moest voor de volle 100 procent passen bij waar Edegem voor staat. De basis legde hij samen met de burgemeester, schepenen en algemeen directeur in een heel geslaagde brainstormsessie waarin ze op zoek gingen naar het imago en de identiteit van Edegem. Dat ze daarin allemaal erg op dezelfde golflengte zaten, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het geslaagde resultaat. 

Datum van het bericht: vrijdag 30 augustus 2019