Naar inhoud
 • RSS
Nieuwsoverzicht

Gezocht: Medewerker Landbouw voor streekvereniging De Zuidrand

De Zuidrand

Werk je graag mee aan de streekidentiteit van de Zuidrand?

Spreekt het boerenleven, landbouwbedrijfsvoering en werken met vrijwilligers jou aan?

Bouw je graag mee aan een reeks van activiteiten op verschillende boerderijen in de Zuidrand van Antwerpen?

Dan ben jij de juiste persoon om het team van Streekvereniging Zuidrand te versterken voor het project ‘Burgers en Boeren’.

Medewerker Landbouw

Deeltijds (50%) – m/v/x – contractueel – schaal B1-B3

Tijdelijk contract, looptijd twee jaar.

Wie zijn we?

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) en de provincie Antwerpen en werkt aan projecten op het snijvlak van natuurbehoud, landschapszorg, erfgoedbeheer, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en veldwerkers versterken we de regionale identiteit.  Landbouw vormt dan ook één van de belangrijke speerpunten in onze werking.  In 2017 werd een PDPO-project ‘Burgers en Boeren’ goedgekeurd.

Wat staat je te wachten in deze uitdagende job?

Als medewerker landbouw vorm je het operationele aanspreekpunt voor het PDPO-project ‘Burgers en Boeren’. De medewerker wisselt visieontwikkeling af met veldwerk om, in samenwerking met landbouwbedrijfsleiders en vrijwilligers, een aanbod uit te werken voor de lokale bevolking. Burgers dichter bij de boeren brengen door samen te werken is het hoofddoel van het project. Je zorgt met andere woorden voor een gedragen samenwerking tussen landbouwers, vrijwilligers, gemeenten en inwoners. Tevens zorg je voor kruisbestuiving tussen de diverse deeldomeinen van de streekvereniging. De functie omvat een brede waaier aan taken:

 • Je bouwt een duurzaam (lerend) netwerk uit tussen vrijwilligers, landbouwers, inwoners en gemeenten.
 • Je werkt een educatief en belevenisaanbod uit in co-creatie met landbouwers en vrijwilligers voor diverse doelgroepen: (kansarme) gezinnen, bedrijven en scholen.
 • Je ontwikkelt een visueel onthaal op de deelnemende boerderijen: meer specifiek de inrichting van een onthaalplaats met een uniforme look die refereert naar de streek.
 • Je versterkt de toeristische functie van de deelnemende bedrijven.
 • Je bent een geboren netwerker, resultaatsgericht en kan in overleg met vrijwilligers en professionelen mensen bezielen om mee hun schouders te zetten onder de ontwikkeling van een streekidentiteit.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.
 • Je beschikt minimaal over een bachelordiploma.
 • Je kan aantoonbare ervaring voorleggen.
 • Aantoonbare interesse / affiniteit met landbouw, natuur, landschap, toerisme, erfgoed, cultuur of met twee of meer van deze specialismen is een pluspunt.
 • Je toont interesse in of hebt affiniteit/ervaring met de werking van een overheid.
 • Je bent communicatief onderlegd.
 • Je neemt vlot initiatief. Je weet als medewerker landbouw mensen te bezielen en tot actie aan te zetten.
 • Je kan zelfstandig en projectmatig werken.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk
 • Je slaagt in de selectieprocedure  (mondelinge proef week van 26 februari 2018

Wat staat hier tegenover?

Binnen deze uitdagende functie zal je actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Streekvereniging Zuidrand. Deze functie geeft je de kans om met lokale besturen, organisaties en vrijwilligers in contact te komen en te wegen op de werking van de gehele organisatie. Je wordt contractueel benoemd voor een periode van 2 jaar.

Je verkrijgt een bruto aanvangswedde vanaf € 15729,96 per jaar (voor 5 jaar relevante ervaring), aangevuld met maaltijdcheques, fietsvergoeding, aansluiting sociale dienst en hospitalisatieverzekering.

Voor deze vacature wordt een wervingsreserve met een duur van 1 jaar vastgelegd.

Waar wacht je nog op?

Je bezorgt bij interesse jouw cv en een kopie van jouw diploma uiterlijk op 18 februari 2018 via mail t.a.v. sabine.caremans@provincieantwerpen.be met de vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.

Meer informatie kan u op eenvoudig verzoek bij Sabine Caremans verkrijgen via hoger vermeld mailadres.

 

Datum van het bericht: vrijdag 09 februari 2018